Gazeteci Elif Akkuş Neden Tutuklandı?

Ünlü gazeteci Elif Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak', 'şantaj' ve 'iftira' suçlamaları nedeniyle tutuklandı. İşte Elif Akkuş'un neden tutklandığına dair ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Elif Akkuş Neden Tutuklandı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, deneyimli gazeteci Elif Akkuş, "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak", "şantaj" ve "iftira" suçlamaları nedeniyle tutuklandı.

Bu suçlamalar, Ankara 2 Nolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından da onaylandı ve Akkuş hakkında tutuklama kararı verildi. Akkuş, Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Olay, medya ve hukuk çevrelerinde geniş yankı buldu. Akkuş'un tutuklanması, gazetecilere yönelik baskıların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

TRT ÇALIŞANI ELİF AKKUŞ NEDEN GÖZALTINA TUTUKLANDI?

Ankara'da uzun yıllar Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde görev yapmış olan Elif Akkuş, 20 Nisan'da açığa alındıktan sonra yaşadığı hukuki süreçte dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Akkuş, üç aylık "görevden uzaklaştırma tedbiri" sona erdiği halde TRT binasına alınmadı ve dilekçelerine yanıt verilmedi.

16 Ekim'de Ankara'da gözaltına alınan Elif Akkuş, daha sonra sağlık sorunları göz önüne alınarak Medicana International Ankara Hastanesi'nde "Koroner Yoğun Bakım Ünitesi"ne yatırıldı. Tedavi süreci devam ederken ifadesi alınan Akkuş'un gözaltı işlemi sonlandı. Ancak bu sabah (20 Ekim) hastaneden taburcu edilen Akkuş, Ankara Adliyesi'ne ifade vermek üzere gitti. Gözaltı kararı olmamasına rağmen, savcının talimatıyla polisler tarafından eşlik edilen Akkuş, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkeme heyeti, Elif Akkuş'un tutuklanmasına karar verdi. Bu gelişmelerin ardından Akkuş'un tutuklanması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.

Elif Akkuş'un avukatı, müvekkilinin durumunu yakından takip ediyor ve hukuki sürecin adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak için çaba harcıyor.

Olayla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

Yorumlar