Gareth Bale futbolu bıraktı mı?

Garneth Bale futbolu bıraktı mı ya da bırakmayı düşünüyor mu soruları son iki yıldır sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızının futbolu bırakıp bırakmayacağı konusu yılan hikayesine döndü.

Google Haberlere Abone ol
Gareth Bale futbolu bıraktı mı?

Gareth Bale futbolu bıraktı mı ya da bırakacak mı soruları bu aralar sıklıkla dile getiriliyor. Tottenham'da kiralık olarak forma giyen Gareth Bale’nin gelecek sezon da futbolu bırakacağı iddia edildi.

Gareth bale futbolu bıraktı mı
Gareth Bale

 

Bonservisi Katalan devi Real Madrid’de bulunan ve geçtiğimiz sezon da Tottenham’da kiralık olarak forma giyen Gareth Bale’nin futbol kariyeri ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Marca’da yer alan habere göre futbolu bırakma kararı alan 31 yaşındaki Gareth Bale, Avrupa Şampiyonası’ndan sonra fikri hala değişmez ise turnuva sonrasında futbolu bıraktığını açıklayacak. 

Deneyimli futbolcu Gareth Bale daha önce Sky'a yaptığı açıklamada, "Ne yapacağımı biliyorum ama bir şey söylersem kaosa neden olur. Kararımı daha sonra açıklayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Deneyimli futbolcu, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Tottenham’da çıktığı 20 maçta 11 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

2016 YILINDA YAPTIĞI SÖZLEŞME

Real Madrid'in 2013-2014 sezonu başında Tottenham'dan kadrosuna kattığı Gareth Bale, eflatun beyazlılarla yeni bir sözleşme imzalamıştı. İngliz basınından Express'in özel haberine göre Galli yıldızın yeni sözleşmesinin detaylarına yer verildi. Buna göre yıldız futbolcu ile 6 yıllık anlaşma sağlandı. Ayrıca futbolcunun haftalık 300 bin Sterlin olan ücreti de 350 bin Sterlin olarak güncellenmişti. 

Gareth Bale yeni sözleşmesi ile birlikte dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında yükselişe geçerken hem İspanya'da hem de İngiltere'de bu sözleşme tartışma çıkarmıştı.

İşte Bale'ın yeni kontratı;

Haftalık: 350 bin Sterlin (4 milyon TL)

Aylık: 1 milyon 400 bin Sterlin (15 milyon TL)

Yıllık: 16 milyon 800 bin Sterlin (170 milyon TL)

GARETH BALE KİMDİR?

Gareth Frank Bale 16 Temmuz 1989 tarihinde Galler'in Cardiff kentinde dünyaya geldi.

La Liga takımlarından Real Madrid'de forma giymektedir.

16 yaş 275 günlükken, 17 Nisan 2006 da Southampton adına ilk maçına çıktığında Southampton takımı adına forma giyen en genç ikinci futbolcu (Theo Walcott'tan sonra) oldu.

Southampton'ın Millwall'ı 2-0 yendiği o karşılamanın tamamında oynadı.6 Ağustos 2006'da Bale ilk golünü durumu 1-1'e getiren bir frikik golüyle Derby County'e karşı attı. Maç 2-2 sonuçlandı.

2006-07 sezonunun ikinci maçında diğer bir frikik golünü St.Mary Stadı'nda Coventry City takımına karşı attı. Bale'in "frikik uzmanlığı" ünü West Bromwich Albion'e attığı golle daha da arttı. 16 Aralık 2006 itibarıyla Bale Sunderland, Hull ve Norwich City'ye attığı birer golle gol sayısını beşe çıkardı.

Aralık 2006 da Carwyn James Ödülü olarak bilinen BBC11 Galler Yılın Genç Sporcusu ödülünü kazandı. Daha sonra Tottenham'a transfer oldu.Burada 7 gole ulaştı fakat esas olarak Inter'e 4-3 yenildikleri maçta dikkatleri üzerine çekmiştir.

6 sene boyunca Tottenham Hotspur'da forma giydi.

Bale, 1 Eylül 2013 tarihinde 100 milyon euro bonservis ücretiyle Real Madrid'e transfer olarak Cristiano Ronaldo'nun en pahalı futbolcu olma unvanını elinden aldı.

1 Eylül 2013 tarihinde Bale, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzaladı.

14 Eylül 2013 tarihinde, Villareal ile yapılan lig maçında Real Madrid adına ilk kez forma giydi. İlk golünü de bu maçta kaydetti.

Bale 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının uzatma dakikalarında bir gol atarak takımının kupayı kazanmasına katkıda bulundu.

19 Eylül 2020 tarihinde Bale, kiralık olarak Tottenham Hotspur'a geri döndü.

 

Yorumlar