Garanti, ERTA'nın kurucuları arasında yer aldı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, Entegre Raporlama Türkiye Ağı'nın (ERTA) kurucu üyelerinden biri oldu. Banka açıklamasına göre, Garanti, Türkiye'de ilk defa...

Google Haberlere Abone ol
Garanti, ERTA'nın kurucuları arasında yer aldı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, Entegre Raporlama Türkiye Ağı'nın (ERTA) kurucu üyelerinden biri oldu.

Banka açıklamasına göre, Garanti, Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ERTA'nın kurucuları arasında yer aldı.

Türkiye'de entegre düşünce ve entegre raporlama yaklaşımları hakkında farkındalık yaratmak, şirketlerin bu alandaki uygulamalarına destek olmak amacıyla kurulan ERTA, bugün Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle faaliyetlerine başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, entegre raporlamanın, bir kuruluşun kısa, orta ve uzun vadede yarattığı finansal ve finansal olmayan toplam değeri belgelediğini belirterek, bunun Türkiye'deki şirketler tarafından benimsenmesini önemsediklerini dile getirdi. Erbil, şunları kaydetti:

"Entegre düşünceyi tüm faaliyetlerinin ve değer zincirinin bir parçası haline getiren bankamız, uzun yıllardır gerek faaliyet raporlarını gerekse öncülük ettiği sürdürülebilirlik raporlarını bu bakış açısıyla hazırladı. İş modelimiz ve karar alma süreçlerimizle yarattığımız sorumlu, uzun vadeli ve sürdürülebilir değeri paydaşlarımıza daha iyi anlatmayı hedefliyoruz.

2014 yılında pilot programına katıldığımız ve günümüzde iş ağı üyesi olarak yer almaya devam ettiğimiz Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (International Integrated Reporting Council) kapsamında, geleceğin raporlama standartlarının takipçisiyiz. Kurucu üyelerinden biri olduğumuz Entegre Raporlama Türkiye Ağı'nın entegre düşünce ve entegre raporlamanın Türkiye'de yaygınlaşmasına yönelik yapacağı çalışmaların şirketlerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."

Türkiye'de entegre raporlama yapan şirket sayısı çoğaldıkça, finansal rapor kullanıcılarına sunulan bilginin kalitesinin de artacağına işaret eden Erbil, paydaşların sürdürülebilir değer yaratımının iş modellerine entegre edildiğini göreceğini ve kurumsal raporlamanın daha bütüncül ve verimli bir yaklaşıma kavuşacağını bildirdi.

Erbil, "Şirketler gelecek vizyonlarını daha iyi aktaracak, sermayedarlar açısından hesap verebilirlik ve yönetilebilirlik öğeleri güçlenecek. Garanti olarak, entegre düşünce ve raporlamanın önemini ve kazandığımız tecrübeleri tüm şirketlerle paylaşarak, Türkiye'de bu sürece destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar