Garanti BBVA kimin, açılımı nedir?

Garanti BBVA açılımı nedir? Garanti BBVA kimin? Garanti neden BBVA oldu? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından Google üzerinden en çok arananlar arasındaki yerini koruyor. İşte, Garanti BBVA ile ilgili bilgiler...

Google Haberlere Abone ol
Garanti BBVA kimin, açılımı nedir?

Garanti BBVA kimin, açılımı nedir? Garanti BBVA kimin? Garanti neden BBVA oldu? sorularının yanıtı Türkiye'nin en büyük bankalarındna biri olan Garanti BBVA ile ilgili bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından Google üzerinden en çok arananlar arasındaki yerini koruyor. İşte, Garanti BBVA ile ilgili bilgiler... 

Garanti BBVA, Türkiye'nin en büyük bankalarından olan Garanti Bankası ile İspanya'nın en büyük bankalarından biri olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın ortaklığı ile kurulmuş Türkiye'nin yeni en büyük sermayeli bankalarından biri olmuştur. Garanti BBVA açılımı: Garanti Bankası ve Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın birleşmesi ile Garanti Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (Garanti BBVA) oldu.

GARANTİ BBVA

İspanya'nın Bilboa kentinde 1857 yılında kurulan Banco Bilbao Vizcaya, daha sonra 1999 yılında Argentaria birleşerek Banco Bilbao Vizcaya Argentaria adını aldı. Ülkenin en büyük ikinci bankası olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, bir çok ülkede yaptığı yatırımlarla öne çıkıyor. 

108 bine yakın çalışan, 7 bin 362 şubesi, 750 milyar Euro aktif büyüklüğü, 51 milyondan fazla müşterisi ile 30'dan fazla ülkede bulunan ortaklıkları ile dünyanın önde gelen bankalarından birine dönüşen BBVA, aynı zamanda Meksika'nın üçüncü en büyük bankası olarak öne çıkıyor.  

Güney Amerika ve Amerika’nın yanı sıra Asya ve Avrupa ülkelerinde de girişimler yapmaktadır. Özellikle İngiltere, İsviçre, İspanya, Portekiz, İtalya, Türkiye, Belçika, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde faaliyet yürüten BBVA, ülkemizin en büyük bankalarından biri olan Garanti Bankası'nın yüzde 24,85 hissesini 2010 yılında satın almıştı. Daha sonra Doğuş Grubu ile yürütülen görüşmelerin ardından bankanın yüzde 24,89'luk hissesi daha BBVA'ya devredilerek Garanti BBVA kuruldu. Yapılan bu ortaklık ile Garanti BBVA ülkemizin en büyük ikinci bankası haline geldi. 

GARANTİ BBVA KİMİN

423 milyar Türk Lirası’nı aşan konsolide aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük ikinci özel bankası olan Garanti BBVA, 1946 yılında Ankara'da Garanti Bankası adı altında kuruldu. Banka daha sonra BBVA ile ortaklığa giderek 2019 Haziran ayından itibaren Garanti BBVA olarak faaliyetlerine devam etti.  Garanti BBVA'nın Türkiye genelinde 922 şubesi, Kıbrıs’ta yedi, Malta’da bir şubesi bulunmaktadır. Garanti BBVA'nın yönetiminde iki güçlü kurum yer almaktadır. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) ile eşit ortaklık ilkesiyle hareket ederler. Garanti BBVA'nın hisseleri Türkiye’de, depo sertifikaları ise İngiltere ve ABD’de işlem görmektedir. Bankanın, Borsa İstanbul’daki halka açıklık fiili dolaşım oranı 2014 yılının ilk yarısı itibarıyla . 2014 verilerine göre bankanın net karı 3 milyar 200 milyon 248 bin liradır. Bankanın aktif büyüklüğü ise 218 milyar 918 milyon 504 bin TL'dir. Bankanın, Borsa İstanbul’daki halka açıklık fiili dolaşım oranı 2014 yılının ilk yarısı itibarıyla %49,95'tir. 2019 yılında Türkiye Garanti Bankası Anonim Şirketi olan marka Garanti BBVA olarak yeniden adlandırılmıştır. 2015 yılı Temmuz ayında genel müdürlük görevini atanan Ali Fuat Erbil 19 Ağustos 2019 tarihinde görevinden istifa etti. Bu istifanın ardından genel müdürlük görevine Recep Baştuğ getirildi.

Garanti BBVA, 31 Mart 2019 itibariyle bünyesinde 8,295 çalışanıyla 16,7 milyon müşteriye hizmet veriyor. Bankanın ülke genelindeki 922 şubesinin yanı sıra 5,197 ATM'si bulunuyor. Öte yandan her yerden erişilebilir olan müşteri hizmetleri, mobil bankacılık ve internet bankacalığı ile müşterilerine hizmet veriyor.

Yorumlar