Galaxy Note 9 ve Samsung Note 8 arasındaki farklar

Samsung Galaxy Note 9 ilk incelemesinde, Samsung Not 8'den çok az değişiklik yaptığını görüyoruz. Galaxy Note 9 Vs Galaxy Note 8 arasında göze çarpan fiyatın haricinde önemli farklılıklar var

Google Haberlere Abone ol
Galaxy Note 9 ve Samsung Note 8 arasındaki farklar

Galaxy Note 9 ilk incelemesinde, Samsung Not 8'den çok az değişiklik yaptığını görüyoruz. Galaxy Note 9 Vs Galaxy Note 8 arasında göze çarpan fiyatın haricinde önemli farklılıklar var

 Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Ekran

Büyük bir sıçrama olmayabilir, ancak Galaxy Note 9, Samsung'un bir kitle pazarı akıllı telefonuna takılan en büyük ekranına sahip. 

Galaxy Note 9 - 6.4 inç, 18,5: 9 en boy oranı, Süper AMOLED, 1440 x 2960 piksel (516 ppi piksel yoğunluğu),% 83,4 ekran / vücut oranı, HDR10 uyumlu, Corning Gorilla Glass 5

Galaxy Note 8 - 6.3-inç, 18.5: 9 en boy oranı, Süper AMOLED, 1440 x 2960 piksel (521 ppi piksel yoğunluğu),% 83,2 ekran / vücut oranı, HDR10 uyumlu, Corning Gorilla Glass 5

Bunun yanı sıra, diğer paketler, daha büyük ekran üzerinde aynı doğal çözünürlüğü koruyan Samsung sayesinde, daha yüksek bir ekran-gövde oranı (çok daha ince çerçeveler sayesinde) ve biraz daha düşük bir piksel yoğunluğu.

Samsung, panel yükseltmeleri hakkında ayrıntıya girmedi, ancak ekranın, halihazırda mükemmel olan Not 8'den daha parlak ve daha doğru bir renk olmasını bekliyor.

Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Tasarım ve Boyut
Galaxy Note 9 ve Galaxy Note 8'i elinizde bulundurun ve birçok insanın bunları ayırt etmesini zorlaştırabilir, ancak boyut ve ağırlıktaki hafif artışı fark edebilirler:

Galaxy Note 9 - 161,9 x 76,4 x 8,8 mm (6,3 x 3,01 x 0,35 inç), 201 g (7,09 oz)
Galaxy Note 8 - 162,5 x 74,8 x 8,6 mm (6,40 x 2,94 x 0,34 inç), 195 g (6,88 oz)

Akıllı telefonların daha kalın ve daha ağır olması şaşırtıcı olsa da, bunlar küçük farklılıklar. Özellikle daha büyük ekran ve daha büyük batarya (daha sonra) göz önüne alındığında.

Boyutların yanı sıra, Samsung bazı yeni hileler de ekledi: Son olarak, stereo hoparlörler var ve bunlar Dolby Atmos markalı AKG tarafından ayarlanmıştı, ancak ikincisi aptalca verilen stereo hoparlörler Atmos sesini gerçekten yeniden oluşturamıyor. Parmak izi sensörü, Samsung'un Galaxy S9 ile yaptığı bir hareketle arka kameraların altında daha hassas bir şekilde konumlandırılmış.

Diğer önemli değişiklik parlak sarı S Pen. Samsung, ilk kez Samsung'a, kamera için uzaktan obtüratör çalışması, sunumlar sırasında bir tıklama ve müzik çalma kontrolü gibi çok daha fazla işlevsellik sağlayan Bluetooth LE ile donattı. Yeni S Pen ayrıca bir Supercapacitor ile Galaxy Note'dan otomatik olarak şarj edilir, böylece her zaman hazırdır ve telefonun kendisinden çok az pil tüketir. Not 8'deki S Pen ile aynı kalan tek şey, 4.096 seviyesindeki basınç hassasiyetidir, ancak bu, fazlasıyla yeterli olmuştur.

Diğer yerlerde IP68 su ve toz direnci, USB-C şarjı, 3,5 mm kulaklık jakı (iyi yapılmış Samsung) ve artık 512GB'a kadar kartları destekleyen bir microSD kart yuvası gibi, Not 8'de 256GB'dan kalma.

Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Fotoğraf Makineleri

Galaxy Note 9 , Galaxy S9 Plus ile aynı donanıma sahiptir . Bu, F2.4 (iyi aydınlatılmış çekimlerde daha fazla ayrıntı için) ve F1.5 (düşük ışık için) arasında kayıyorken, 8 no'lu standart çift F1.7 sensörü ile sıkışan birincil çift diyafram lensli çift 12MP arka kameralar anlamına geliyor. . Huawei, etkileyici P20 Pro ile 3x yönetmesine rağmen ikincil modül 2x optik zum kalır.

Bunun yanı sıra, Galaxy Note 9 kamera donanımı Not 8'den (piksel boyutu, 8MP F1.7 ön kamera, vb.) Değişmemiştir, böylece telefonun yeni görüntü işleme üzerinde odaklanır. Samsung bu durumun Galaxy S9'dan (Huawei'nin karışık sonuçlar ile kullandığı yeni bir 'Scene Optimizer') geldiğinden beri de ileri sürdüğünü iddia etse de, S9'un artık Google'ın 2017 Pixel 2 tarafından kolayca yenilmesi durumunda makyaj yapmak için önemli bir zemin var.

Samsung'un Not 8'den çıktığı yer Galaxy S9'un “Akıllı Tarama” yüz tanıma yazılımının eklenmesi. İPhone X'de Face ID kadar hızlı ve doğru değil ve 'AR Emoji' Apple'ın 'Animoji' kadar cilalı değil, Samsung'un sunmaya devam etmesi üzerine çok daha az ağırlığa sahip kullanışlı bir eklenti olarak kaldı. bir parmak izi okuyucusu.

Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Performans 

Samsung ayrıca Galaxy S9'un Galaxy Note 9 için güçlendirilmiş içyapısını da kaldırıyor ve bu sayede hem ABD'deki hem de uluslararası versiyonlarda Not 8 üzerinde anlamlı bir artış sağladı:

Galaxy Note 9 (ABD) - Qualcomm Snapdragon 845 okta çekirdekli yonga seti (4x 2.7 GHz Kryo 385 Gold ve 4x1.7 GHz Kryo 385 Gümüş İşlemciler), Adreno 630 GPU
Galaxy Note 9 (Avrupa ve Asya) - Exynos 9810 (4x 2.8 GHz Mongoose M3 ve 4x1.7 GHz Cortex-A55 İşlemciler), Mali-G72 MP18 GPU
Not 8, Qualcomm'un yeni 845 modelinden% 20 daha yavaş ve% 30 daha az güç tüketen Snapdragon 835'i kullanmıştır. Samsung ayrıca 8 GB'den 8GB'a kadar RAM'i desteklemiştir, ancak sadece (pahalı) üst-al- aralık seçeneği (daha fazla).

İlginç bir şekilde, Samsung, oyun oynarken olduğu gibi, baskı altında boğulmasını durdurmak için Galaxy Note 9'a bir 'Su Karbon Soğutma Sistemi' ekledi. Galaxy Note 9'un bir (çok) kısa bir Fortnite münhasır ile lansmanı yapılacak, bu testin başına getirilecek.

Bağlanabilirlik açısından, Galaxy Note 9, Not 8'deki Cat.16 ile karşılaştırıldığında LTE Cat.18'e sahiptir. Bu, teorik olarak 1,2 gigabit (1,200Mbit) 4G hızları anlamına geldiği anlamına gelir; gerçek dünya senaryolarında ulaşılabilir. Her iki telefonda da Bluetooth 5.0 (2x hız ve Bluetooth 4,2 Bluetooth) bulunur.

Bir kenara güzel: Galaxy Note 9 masaüstü tarzı bir bilgisayar oluşturmak için bir monitöre bağlanabilir. Telefonun ekranı, şirketin ayrı Dex eklentisine ihtiyaç duymadığı bir touchpad ve sanal klavye olarak çalışır. Uzun zamandır tartıştığım bir galaksi akıllı telefonuna sahipseniz, Samsung'un sunduğu Chrome OS tarzı ortam için özel bir bilgisayar sağlayabiliyorsunuz, ancak bazı durumlarda hala kullanışlı olacaktır.

Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Pil Ömrü 

Son yıllarda patlayan Galaxy Note 7 çöküşünü takiben Samsung, Galaxy Note 9 ile tekrar oyuna girdi ve bu yükseltme birçok alıcı için bir anlaşma yapıcı olabilir:

Galaxy Note 9 - 4000 mAh
Galaxy Note 8 - 3300 mAh

Evet, Samsung pil kapasitesini% 20'nin üzerinde artırdı ve şirket sadece tam gün değil, aynı zamanda tek bir şarjla çok gün kullanım vaat ediyor.

Ayrıca, Galaxy Note 9 hızlı (en hızlı değil) kablolu şarj, kablosuz şarj korur. Telefon, Samsung'un '8 Point Quality Check'i geçerek, sektördeki en titizlikle Galaxy Note 7'nin geri çağrılmasının ardından piyasaya sürüldü. Ayrıca, Galaxy Note 9 pillerin iki yılda sadece% 5 oranında düşmesine ve çoğu rakipten% 20'ye varan oranlarda düşmesi anlamına geliyor.

Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Fiyat Ve Depolama

Şimdi Samsung'un seni kaybedeceği yer:

Galaxy Note 9 - 128 GB - 6.398,00

Galaxy Note 9 - 512GB - 6499 TL

Her iki fiyat da sizi çekecek gibi görünüyor. Galaxy Note 9 şimdi de iPhone X ile aynı fiyata başlıyor, üst düzey model ise piyasadaki en pahalı kitle pazarı akıllı telefonu.

Kendi lehine 128GB ve sınıf lideri 512GB depolama seçenekleri (kullanıcılara 8GB RAM verir), ancak 512GB uyumlu bir microSD yuvası ile, birçok kullanıcının 64GB $ 899 seçeneğini beğeneceğini sanıyorum. Bu, başlatıldığında Not 8'in depolama ve yaklaşık fiyat braketi oldu.

Galaxy Note 9 - Galaxy Note 8

Karar verirken

Samsung'un Galaxy Note 9'a çok fazla şey hazırladığı hiç kuşkusuz. Sorun, güncellemelerin doğru yerlerde olup olmadığı ve yeterince yapılıp yapılmadığıdır.

Açık negatif fiyattır, ancak Samsung, bu yıl daha az para için gerçek çerçevesiz, çentiksiz tasarımlar sunan Oppo ve Vivo gibi daha küçük telefon üreticilerinin gerisinde kalmıştır.

Bununla birlikte, Galaxy Note 9'un Not mirasına kadar yaşadığına şüphe yok. Bu telefonla ilgili her şey büyük: ekran, pil ömrü, genişletilebilir depolama ve fiyat. Ve Not hayranları, piyasada piyasaya sürülen bu stylus-totting telefonu gibi bir şey olmadığını biliyor ve bu da Samsung'a nadiren tutsak bir kitleye ulaşmasını sağlıyor.

Bununla birlikte büyük soru, Galaxy Note 9'un yeni bir kitle üzerinden kazanıp kazanamayacağıdır. Benim düşünceme göre, Not 8 sahiplerinin yükseltme ihtiyacı yok ve Samsung'un notu satışların beklentileri aşmaması halinde menzili iptal etmesi bekleniyor. Bu canavarın türünün sonuncusu olabileceğinden korkuyorum.

Yorumlar