Galatasaray TFF gerilimi büyüyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Konyaspor maçı sonrası, Türk Telekom Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında TFF ile gerilimi tırmandırdı. Cengiz, hakemler Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'nın hakemliği bırakması ve TFF'nin de tüm kurullarıyla istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray TFF gerilimi büyüyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Konyaspor maçının ardından Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında TFF ile olan gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu. Cengiz, yaptığı açıklamada 3 hakemin görevi bırakmasını ve TFF'ninde tüm kurullarıyla istifa etmesi gereketiğini söyledi.

Mustafa Cengiz, bugün yapılan olağanüstü toplantının ardından kulüp televizyonu aracılığı ile açıklamalarda bulundu.

Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı açıklamaya tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başlayan Mustafa Cengiz, Mustafa Kemal Atatürk'ü de andı.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satır başları;

Dün sportif bir cinayet işlenmiştir. Kendi evimizde, kendi seyircimiz önünde kulübümüze hak gasbı yapılmıştır. Rakibe saygı, kendine saygı dedik. Ne yazık ki bu yaklaşımımız zayıflık, basiretsizlik ve acizlik gibi algılandığını gördük. Bu samimi yaklaşımımız, maalesef spor camiasında hak ettiği karşılığı görmedi.

VAR sisteminin kullanılmasından bu yana Galatasaray'a düzenli olarak haksızlık yapıldığını gördük. Bu kasıtlı eylemler sürekli tekrarlanarak ne hedeflenmektedir? Karar açıktır. Hakem kararsız kalmamalıdır, şüpheye düştüğü anda VAR kontrolünü yapmalıdır.

Dün 88. dakikada VAR hakemleriyle bir karar alındı. Hakem görüntüleri izlemeye dahi tenezzül etmedi. 4 dakika boyunca kulaktan iletişimle saha içi tahrik sebebi oldu, yetmezmiş gibi yanlış kararından dönmedi. Tartışılan pozisyon asla penaltı değildi.

Dürüstlük, şeffaflık gerektirir. Bu kavramlar maalesef şu anda karşılığını bulamamıştır. Penaltı olmayan pozisyonda VAR hakemiyle sahadaki hakemin konuşmalarının hemen deşifre edilmesini, resmen açıklanmasını istiyoruz.

Bu konuda TFF gerekeni yapmadığı takdirde IFAB, FIFA, UEFA nezdinde harekete geçilecektir. Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya, derhal hakemliği bırakmalıdır.

Mustafa Cengiz Kimdir?

Gaziantepli olan Mustafa Cengiz 1949 doğumludur.Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Gaziantep'in Nizip ilçesinde tamamlamıştır. Lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Yorumlar