Galatasaray 11. haftayı da firesiz atlattı

Galatasara, Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa karşısında kazanarak liderlik iddiasını sürdürmeye devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray 11. haftayı da firesiz atlattı

Trendyol Süper Lig'in 11. hafta açılış mücadelesinde, Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

RAMS Park'ta gerçekleşen maçta düdük çalan hakemler Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral ve Deniz Caner Özaral, oyunun kontrolünde etkin bir performans sergiledi.

Galatasaray'ın kalesini başta Muslera korurken, 59. dakikada yerini Günay Güvenç'e bıraktı. Sahada sergilenen mücadele, teknik ve taktik hamlelerin yanı sıra oyuncu değişiklikleriyle de dikkat çekti. Takımın defans hattında Boey, Nelsson, Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı görev alırken, orta sahada Torreira ve Kaan Ayhan, Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu'nun değişikliklerine kadar oyunu yönlendirdi.

Galatasaray'ın golleri yıldız oyuncu Zaha'dan geldi. 33. ve 51. dakikalarda sahneye çıkan Zaha, takımına galibiyeti getiren isim oldu. Kasımpaşa adına tek golü ise 54. dakikada Omeruo kaydetti.

Maç boyunca tempo hiç düşmedi. 46. dakikada Hajradinovic'in pasıyla hareketlenen Ngoy'un ceza sahası dışından şutu üstten dışarıya çıkarken, taraftarların nefesi kesildi. 51. dakikada ise Galatasaray, Ziyech'in Icardi'ye topuk pasından sonra Zaha ile ikinci golü buldu. Kasımpaşa'nın cevabı gecikmedi ve 54. dakikada Omeruo'nun kafa vuruşu skoru 2-1'e taşıdı.

Sarı kartların da konuşulduğu maçta, Fall, Winck ve Saddiki Kasımpaşa cephesinden, Boey ve Abdülkerim Bardakcı ise Galatasaray'dan kart gören isimler oldu.

İlerleyen dakikalarda Kasımpaşa'nın beraberlik için yaptığı ataklar sonuç vermezken, Galatasaray sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla Galatasaray, ligdeki puanını artırırken, Kasımpaşa için ise mücadele istediği gibi sonuçlanmadı. Her iki takım da önümüzdeki hafta oynayacakları maçlar için moral ve taktik anlamında değerlendirme yapacaklar.

Yorumlar