Galataport kimin, sahibi kimdir? Galataport nedir, ne zaman, nerede kim tarafından yapıldı?

Galataport kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman, nerede kuruldu? Galataport nedir? İşte soruların cevapları ve detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Galataport kimin, sahibi kimdir?

Galataport kimin, sahibi kimdir? İstanbul'un değerine değer katan Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olarak bilinen Galataport Projesi, bütün engellemelere rağmen sonunda faaliyete geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için düşündüğü en büyük projelerden biri olan Galataport, daha önce muhalefet partilerinin ve bazı odaların itirazları sonucunda defalarca ertelenmiş ve yapılamamıştı. Sonunda bütün engellemelere rağmen Karaköy'ün 200 yıldır kullanıma kapalı bulunan limanları yeniden canlandırılarak İstanbul ekonomisine milyarlarca lira para kazandıracak bir hale getirildi. Peki, Galataport'u kimin, kim yaptı, sahibi kimdir? İşte Galataport sahibi hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Galataport kimin? Sahibi kimdir?
Galataport

 

GALATAPORT NEDİR?

Galataport İstanbul, Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar sahil şeridine hayat verecek olan dünya çapında bir proje. Galataport İstanbul’un yeni kruvaziyer terminali ve gümrük alanı ise dünyada ilk kez uygulanacak bir proje olacak. En yeni teknolojilerle donatılmış ve mevcut halinin 4 katı büyüklüğündeki terminalin 29.000 metrekaresi zemin altında yer alacak. Her yıl 25 milyon ziyaretçi, yaklaşık 7 milyon turist ve 1,5 milyon gemi yolcusu beklenen liman; aynı anda 3 yolcu gemisi ve günde yaklaşık 15.000 yolcu ağırlama kapasitesine sahip olacak.

Galataport kimin? Sahibi kimdir?
Galataport kimin?

 

GALATAPORT KİMİN, SAHİBİ KİM?

İstanbul'un çehresini değiştirecek projelerden biri olan Galataport Doğuş Holding ile Bilgili Holding'in ortak projesidir. Özelleştirme İdaresi tarafından, 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni 702 milyon USD teklifle kazanan Doğuş Grubu, 2014 yılının ocak ayında Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital ile ortaklık gerçekleştirdi. Bu ortaklıkla alanın geliştirme ve işletmesinden sorumlu Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. kuruldu. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ile yapılan devir sözleşmesini takiben, 2014 yılının Şubat ayında liman sahası bu şirket tarafından devralındı ve faaliyetlere başlandı. 14 Şubat 2018 tarihi itibariyle şirketin unvanı Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. olarak değiştirildi.

Galataport kimin? Sahibi kimdir?
Galataport

 

DOĞUŞ GRUBU KİMİN, SAHİBİ KİMDİR?

Doğuş Grubu, 300’den fazla şirketinde 35 bini aşkın çalışanı bulunan bir holdingdir. Bünyesinde NTV, Star TV ve VolksWagen'ın Türkiye temsilciliği gibi bir çok sektör ve alanda faaliyetler bulunuyor. Otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme sektöründe öncü bir kuruluştur.

Doğuş Holding'in sahibi Ayhan Şahenk'tir.

Daha fazla bilgi için www.dogusgrubu.com.tr 

BİLGİLİ HOLDİNG KİMİN SAHİBİ KİM?

Bilgili Holding Türkiye'nin gayrimenkul alanında önde gelen holdinglerinden biridir. İstanbul Akaretler’deki Sıraevler Projesiyle gayrimenkul sektöründeki yatırımlarına başlayan Bilgili Holding, birinci derece tarihi eser niteliği taşıyan binaların restorasyonu ile şehir hayatına değer katan projelere ev sahipliği yapmaktadır.

Galataport kimin? Sahibi kimdir?
Galataport

 

Bilgili Holding'in sahibi Serdar Bilgili'dir. Beşiktaş eski kulüp başkanı olan Bilgili'yi kamoyu daha çok spor dünyasındaki namıyla tanır.

Daha fazla bilgi için www.bilgiliholding.com, www.blgcapital.com


 

Yorumlar