Gabriel: Türkiye'nin PKK'ya izin vermeyeceğini herkes biliyordu

Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gabriel, tüm tarafların Türkiye'nin Suriye'de bir PKK devletine izin vermeyeceğini bildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gabriel: Türkiye'nin PKK'ya izin vermeyeceğini herkes biliyordu

Türk Silahlı Kuvvetleri dün Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde bulunan teröristlerin bölgeden çıkartılması için operasyon başlattı. 

Öncelikle hava harekatıyla başlayan operasyon daha sonra kara harekatıyla devam etti. Türkiye'nin başlattığı operasyon bir çok ülkeyi rahatsız ederken eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den konuyla ilgili dikkat çeken bir yorum geldi. 

ABD eski Başkanı Barack Obama yönetiminin PKK'nun Suiye kolu olan PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusunu kontrol altına alacağını bildiğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN TERÖR DEVLETİNE İZİN VERMEYECEĞİNİ HERKES BİLİYORDU"

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen bir PKK devletine asla izin vermeyeceğini herkesin açık bir şekilde bildiğini söyleyen Gabriel, Türkiye'nin YPG/PYD'nin şimdiki güç boşluğunu doldurmasına asla izin vermeyeceğini ve Türk askerlerinin Afrin'e bu yüzdenb girdiğini söyledi.

"BÜYÜK BİR HATAYDI"

Türkiye tarafından daha önce önerilen "uçuşa yasak bölge"nin AB tarafından veto edildiğini anımsatan Gabriel, bunun büyük bir hata olduğunu söyledi. Gabriel, "Türkiye'nin, Esad'ın kendi halkını bombalamasını engellemek amacıyla Suriye üzerinde önerdiği uçuşa yasak bölge, Almanya'nın da dahil olduğu AB tarafından veto edildi. Geriye dönüp baktığımda bu bir hata. O sırada herkes şöyle düşündü: Aman ikinci bir Afganistan olmasın. Sonunda yine de mülteci akınından dolayı bir iç savaş ile karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sonhaberler

Yorumlar