Futbolda yayın ihalesini iptal ettiren gelişme

Futbol maçlarının yayın ihalesinde verilen teklifler TFF yetkilileri ve kulüpler tarafından yetersiz bulundu. Bu nedenle yayın ihalesi iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Futbolda yayın ihalesini iptal ettiren gelişme

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesinin, verilen tekliflerin yetersiz bulunması nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. İhaleye katılan dört firma arasında Saran Medya, beIN Media Group, Teknasyon Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) ile Stats Perform bulunuyordu. TFF, yeni teklifler için ilgililere 2 Mart 2024 tarihine kadar süre tanıdı.

Yayın İhale Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, tekliflerin muhammen bedel ve diğer kriterleri karşılamadığı belirlendi. Bu nedenle, TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla ihale süreci iptal edilerek, yeni tekliflerin sunulması için ek süre verildi. Süper Lig ve 1. Lig'in yayın haklarına ilişkin olarak belirlenen yeni şartlar ve muhammen bedel doğrultusunda, ilgililerden 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerinin TFF'ye iletilmesi bekleniyor.

İlgili tarafların, yayın haklarının kapsamı ve sağlanması gereken asgari şartlar hakkında bilgi almak istemeleri durumunda, en geç 1 Mart 2024 saat 17.00'ye kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçmeleri gerekiyor. Yayın ihalesi sürecinin tamamlanmasının ardından, Süper Lig maçlarının hangi kanal üzerinden yayınlanacağı, ihale sonuçlarına göre belirlenecek. Süper Lig’in yeni yayıncı kuruluşu, 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonlarını kapsayacak şekilde üç yıl boyunca maçları ekranlara taşıyacak.

Geçtiğimiz ay, TRT'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının yayın haklarını aldığı duyurulmuştu. Ancak, TRT bu kez Süper Lig yayın ihalesi için şartname almadı, bu durum yayın hakları ihalesinin dinamiklerini ve potansiyel katılımcıları çeşitlendiriyor.

Yorumlar