"Futbolda şike kumpası" davası

- FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 14’ü tutuklu, 108 sanığın yargılandığı davanın 12’nci duruşması tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
"Futbolda şike kumpası" davası

İSTANBUL (AA) - "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 14’ü tutuklu, 108 sanığın yargılandığı davanın 12’nci duruşması sona erdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'nde görevli eski polis memuru Abdullah Çelik, şike soruşturmasındaki amacının suç örgütü ortaya çıkarmak olduğunu savundu.

Bu soruşturmadaki amacın Fenerbahçe'yi ele geçirmek olmadığını öne süren Çelik, "Şike soruşturmasında amirlerimin verdiği talimatla görev yaptım. Bahse konu soruşturmada hukuka aykırı işlemim yoktur. FETÖ adına hiçbir işlem yapmadım." dedi.

Çelik, Bank Asya’da 2011 yılında açtığı hesabı hiç kullanmadığını savunarak, bu hesabı talimat üzerine açtığı iddiasını kabul etmediğini belirtti.

Emniyet teşkilatında en alt kademede görev yapan bir polis memuru olduğunu, soruşturmayı yönlendirme gücünün bulunmadığını belirten Çelik, FETÖ üyesi olmadığını savundu.

ByLock kullanmadığını, kendisine yöneltilen suçlamaların hiçbir dayanağının olmadığını öne süren Çelik, tahliyesini istedi.

Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen Çelik, Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk’ün 2014 yılında cep telefonundan birçok kez ByLock'a erişim sağlandığının tespit edildiğini söylemesi üzerine, "Ben ByLock'u kesinlikle kullanmadım. Başkasının IP'si ile çakışmış olabilir ya da başkası internetimi kullanmış olabilir ama ben kullanmadım.” şeklinde savunma yaptı.

Duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan sanıklardan Murat Turhan da 2010 yılında organize şubede göreve başladığını söyledi.

Buradaki görevinin tapelerin çözülmesi olduğunu anlatan Turhan, Şike soruşturması ile ilgili bilgi sahibi olmadığını, kendisinin sadece yetkilendirilmiş ve görevlendirilmiş tapelerin çözülmesinden sorumlu olduğunu savundu.

Tutuksuz sanıklardan Ömer Faruk Okşaş’ın savunmasını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Yorumlar