Futbolda Şiddet! Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e saldırdı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yanındaki adamları, maç sonrasında sahaya inerek maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan ve adamları hakemi darp etti

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. 

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı.

Halil Umut Meler

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. Yere düşen hakeme yönelik saldırılar Koca'nın yanında bulunan adamları tarafından sürdürüldü.

Yumruğun ardından yerde kalan Halil Umut Meler'e saldıran Koca güçlükle sahadan uzaklaştırıldı.

SALDIRGANLAR GÖZALTINDA

Saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca ve 2 kişi daha hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İki şüpheli yakalandı, Koca ise hastanede tedavi altında olduğu için henüz gözaltına alınmadı; ancak hastanede polis gözetiminde bulunuyor. 

Hakem Halil Umut Meler'e yönelik yumruklu saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabından paylaşımda bulundu. Söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Yerlikaya, "Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez." dedi.
Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez.

Meler'e saldıran Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın tedavi altına alındığını, gözaltı işlemlerinin tedavi sonrası gerçekleştirileceğini belirten Bakan Yerlikaya, saldırıda bulunan iki kişinin ise gözaltına alındığını ifade etti.

"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir. Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır."

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN KINAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayarak, olayın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde saha içinde MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından yaptığı açıklamada "Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, yaptığı açıklamada, hakemlerin hedef gösterildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gideceğini göz ardı eden herkes bu gece olanları enine boyuna düşünsün. Hep hakemlerle ilgili konuşanlar, kulüp başkanları, kulüp yöneticileri, hakemleri düşman gösterenler enine boyuna düşünsün. Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek. Hiç kimsenin, hiç kimseye, özellikle de bir hakeme böyle davranma hakkı yok. Bunu kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyorum. Kimse böyle bir şey yapamaz. O yüzden burada alacağımız karar çok sert olacak. Herkes bunun bedelini ödeyecek. Hakemlik şamar oğlanlığı değildir. Biraz sonra yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Kamuoyuna da gerekli açıklamayı yapacağız."

SON DAKİKA... TFF ACİL TOPLANMA KARARI ALDI

Koca'nın hakeme saldırısından sonra TFF acil olarak toplanma kararı aldı.

TFF Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantısından Faruk Koca'ya ağır bir ceza çıkması bekleniyor.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN SALDIRIYA KINAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı kınadı ve saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında yasal gereğin yapılacağını bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yakışmadı Ankara'ya, Ankaragücü'ne. Sorumlular hakkında yasal gereği yapılacak." ifadesini kullandı.

SÜPER LİG 15. HAFTA SON DURUM

Süper Lig'in 15. Haftasında puan durumu şöyle:

 

Yorumlar