Futbolcular maçta neden sakız çiğner?

Futbolcuların maçta sakız çiğneme nedenleri seyirciler tarafından sık sık merak edilen ve cevabı aranan bir konudur.

Google Haberlere Abone ol
Futbolcular maçta neden sakız çiğner?

Futbolcular maçta neden sakız çiğner, spor yaparken sakız çiğnemenin bir faydası var mı, soruları özellikle son Dünya Kupası maçlarını izleyenler tarafından merakla soruluyordu. Çünkü, dünyanın izlediği maçlara çıkan bazı futbolcuların ağızlarında sakız olduğu görüldü. Hal böyle olunca da spor severler bu durumun nedenini merak etmeye başlayarak, "Futbolcular maçta neden sakız çiğner?" sorusunu soruyor. 

FUTBOLCULAR MAÇTA NEDEN SAKIZ ÇİĞNER?

Dünya Kupası maçları başta olmak üzer özellikle de uluslararası veya geniş kitlelerce izlenen derbi maçlarında bazı futbolcuların sakız çiğnediği dikkatlerden kaçmıyor. Futbolcuların maç esnasında sık sık sakız çiğnediği görüntülerin sebebi merak konusu oluyor.

Futbolcuların sakız çiğnemelerinin bir değil birden fazla nedeni var. Başta şunu belirtelim, abartmadan, belli sürelerle sakız çiğnemek insan sağlığı ve zihin açıklığı bakımından son derece önem taşımaktadır. Futbolcuların sakız çiğneme nedenlerini şöyle sıralayabiliriz: 

- Sağa sola tükürmemek için: Futbolcular uzun hareketlilik sonrasında boğaz kuruluğu yaşayabiliyor. Boğazları kuruduğu zaman ise ağızlarında biriken sıvıları yutamaz ve dışarı atma ihtiyacı hissederler. Uzun hareketlilik sonrasında insanın ağzında birikmeye başlayan sıvı bir süre sonra genelde mukus halini de alabiliyor. İşte bu mukuslar futbolcuların sık sık tükürmesine neden olur. Bu da bütün dünyanın izlediği bir maçta hoş olmayan görüntülere neden olabiliyor. Futbolcular sakız çiğnediklerinda tükürük bezleri sürekli çalışır ve yutkunmaları rahatlıkla gerçekleşir. Dolayısıyla ağızda biriken bir mukus olmaz. 

- Zihinsel zindelik: Sakız çiğnemek insanda zihinsel bir zindelik verebiliyor. Düşünce dünyanızdan sıyrılmak ve işinize odaklanmak için sakız çiğnemeyi deneyebilirsiniz. Futbolcuların da bu tür düşüncelerden sıyrılmak için sakız çiğnediği düşünülebilir. 

- Aşırı heyecandan kaçınmak: Uluslararası karşılaşmalar ve derbi maçlarında bazen acemi futbolcular heyecan yapabiliyor. Bu heyecanı nedeniyle de ağız kuruluğu meydana geliyor. İşte o ağız kuruluğunu önlemenin de yolu yine aynı şekilde sazık çiğnemektir. 

 

Yorumlar