Futbol maçlarının yeni dönem yayıncısı belli oldu

Futbol maçlarının yeni dönem yayıncısının belli olduğu ihale sonuçlandı. Daha önce yetersiz teklif verilmesi sonrasında ihale iptal edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Futbol maçlarının yeni dönem yayıncısı belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig'in yayın haklarının kime verileceği konusunda uzun süredir devam eden merakı sonlandırdı. Bein Sports, bu önemli hakları elde eden şanslı yayıncı oldu.

TFF, 2 Mart 2024 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Bein Sports'un sezon başına 182 milyon dolar teklif verdiğini ve bu teklifin kabul edildiğini duyurdu. Bu anlaşma, TFF Levent İstanbul adresinde Beşiktaş 6. Noterliği huzurunda resmiyete kavuşturuldu. İhale, TFF'nin internet sitesinde duyurulan ve tüm yayın haklarını kapsayan Paket E için yapıldı.

Gelecek üç sezon için düzenlenen yayın hakları ihalesi, ilk olarak yetersiz teklifler nedeniyle iptal edildi. Saran Holding, bu yılki ihale sürecinin iptaline sert tepki göstererek süreci "tiyatro" olarak nitelendirdi. Holding, daha önce yapılan toplantıda mevcut yayıncı kuruluşun ihaleden diskalifiye edildiğine dair açıklamalar yapıldığını belirtti.

Bu yıl da ihalenin iptal edilmesine tepki gösteren Saran Holding, ihale için "tiyatro" ifadesini kullanmıştı.

Holdingin açıklamasında, "Öncelikle belirtmek isteriz ki, TFF İhale Komisyonu ile gerçekleşen yüz yüze toplantıda, tarafımıza mevcut yayıncı kuruluşun ihaleden diskalifiye edildiği net olarak beyan edilmiştir. Dolayısıyla bugün gerçekleşen 'iptal' daha önce de olduğu gibi, Türk futbolunu esir almış olan mevcut yayıncı ile devam etmenin kılıfıdır" denildi.

Yorumlar