Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik operasyon

- Operasyonda kapsamında tutuklanan aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da olduğu 5 kişi güvenlik gerekçesiyle başka kentlerdeki cezaevlerine gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik operasyon

ADANA (AA) - Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik operasyonda tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu 5 şüpheli başka kentlerdeki cezaevlerine gönderildi.

Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Alparslan Kuytul ile T.Y.D, İ.B, E.A. ve . güvenlik gerekçesiyle Bolu ve İzmir'deki cezaevlerine sevk edildi.

Kürkçüler Cezaevi'nde bulunan Kuytul Bolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na, diğer 4 kişi de Ödemiş T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

- Operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 30 Ocak'ta 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 vakıf yönetici ve üyesi gözaltına alınmıştı. Hakimlikteki işlemlerin ardından zanlılardan Alparslan Kuytul ile T.Y.D, İ.B, E.A. ve . tutuklanmış, 23 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Vakfın genel merkezinin bulunduğu binadaki aramalarda, bir kasa ve dolapta kayıt dışı olduğu belirlenen 364 bin lira ele geçirilmişti. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına mahkemece kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetlerinden dolayı kayyum atanmıştı.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının kurucu başkanı Alparslan Kuytul hakkında daha önce yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında da "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından da toplam 7 yıl hapis istemiyle 2 iddianame hazırlanmıştı.

İddianamelerin birinde Kuytul'un vakfa ait sosyal paylaşım sitelerine yüklenen video görüntülerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini destekler mahiyette açıklamalar yaptığı aktarılmıştı.


Yorumlar