Fuller'den Fetullah Gülen itirafı

Türkiye'deki birçok olayın altından adı açıkan eski CIA ajanı Fuller, Fetullah Gülen için referans olduğunu itiraf etti. Hala da Gülen'e çok güvendiğini, 15 Temmuz darbe girişimini Gülen'in yaptırmadığını inandığını ileri süren Fuller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Fuller yazdığı kitapta da FETÖ'yü yere göğe sığdıramazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ ve CHP'den daha beter bir şekilde eleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Fuller'den Fetullah Gülen itirafı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında yakalama kararı çıkarılan eski CIA ajanı Graham Fuller, kendi sitesinden yazdığı cevabi yazısında FETÖ lideri Gülen'e referans olduğunu itiraf etti. Fetullah Gülen'i ABD ve batılıların gözünde parlatmak için birçok çalışmaya imza attığın ıda itiraf eden Fuller, hala ona çok güvendiğini, 15 Temmuz darbe girişimini de onun yapmadığını savundu. Aynı isim, FETÖ lideri hakkında yazdığı kitapta örgüt propagandası yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da yerden yere vuruyor. 

Füller'in kendi sitesinde kaleme aldığı yazısından bazı bölümler şöyle: 

 "CIA’den ayrıldıktan çok sonra, bir vatandaş olarak FBI’ya yazdığım mektupta, gördüğüm tüm İslamcı hareketler içinde ABD’ye bir güvenlik tehdidi teşkil edecek son hareketin Gülen’inki olduğunu savundum. Nitekim Washington’da neredeyse hiç kimse Gülen’in bir ‘güvenlik tehdidi’ ya da ‘terörist’ olduğunu inanmamıştır."

"‘Siyasi İslam’ın Geleceği’ isimli kitabım için Endonezya’dan Fas’a kadar siyasal İslam içindeki hareketler bağlamında Gülen’in Hizmet hareketi hakkında da epey bir şeyler yazdım. O zaman Hizmet’in İslam’ın en ilerici, modern ve hoşgörülü versiyonunu ve çağdaş toplumsal rolünü temsil etmesi beni etkilemişti, hala da etkiliyor. Anlaşılan bu şimdi beni, yıllarca yakın işbirliğinin ardından Gülen’i bir düşman ve bir ‘terörist’ olarak yaftalamaya karar veren Erdoğan’ın AK Parti’sinin bir düşmanı kılıyor. Zorlu Türk siyaset sahnesinde zaman içinde Erdoğan ve Gülen’in rakip haline geldiğini ve polis teşkilatından Hizmet üyelerinin Erdoğan’ın çevresinin yolsuzluklarının ortaya çıkarılmasına yardım ettiğinin farkındayım."

"CIA’nin Temmuz 2016’da Erdoğan’a karşı ne yazık ki 250’den fazla insanın ölümüne yol açan marazi, basiretsiz ve amatör darbe girişimiyle en ufak bir ilgisi bulunduğundan kuşkuluyum. Darbenin Gülen’in talimatıyla gerçekleştiğinden daha da kuşkuluyum (Hizmet gibi 2 milyon üyesi bulunan bir hareket içindeki Gülenci bir avuç subayın amatör bir darbe planında rol alması olmayacak şey değil elbette, ama İslamcı eğilimlerinden ötürü Erdoğan’dan nefret eden ve darbeyi gönülden desteklemiş olabilecek binlerce Türk subayı var). Hakkını teslim etmek gerekir ki Gülen darbe girişimini en kuvvetli ifadelerle kınadı. Dahası, darbe girişimine kadar Hizmet hareketinin karıştığı tek bir siyasi şiddet söz konusu değil. Tersine, Gülen nereden gelirse gelsin İslam’da şiddeti reddetmiş biri.

Bu oyunda küçük bir oyuncu olduğumun farkındayım. Erdoğan’ın asıl hedefi, Amerikan yönetimin üst düzey yetkilileri. Washington’ı kurmayları ve ailesi için zararlı Sarraf davasından el çektirmeye çalışıyor. Türk hükümeti bir yandan da darbe girişiminin arkasında CIA’in bulunduğu tehdidiyle Amerikan yönetimini köşeye sıkıştırmaya çalışıyor."

Yorumlar