FTX neden battı, son dakika gelişme: CEO'dan özür açıklaması geldi

FTX battı mı, neden battı, son durumu nedir soruları merakla soruluyor. Şirketin CEO'sundan daha önce gelen mesajlarda her şeyin yolunda olduğu belirtiliyordu. Ancak gelen en son açıklamada yatırımcılardan özür diledi. Özür dilemesi her şeyin itirafı olarak nitelendirildi.

Google Haberlere Abone ol
FTX neden battı, son dakika gelişme: CEO'dan özür

FTX neden battı, iflas mı etti, neden? Dünyanın en büyük üçüncü borsası olarak bilinen FTX ile ilgili son dakika gelişmesi var. Daha önce her şeyin yolunda olduğunu ileri sürerek yatırımcıları teselli etmeye çalışan CEO'dan her şeyi itiraf eder nitelikteki bir açıklama yaptı. CEO, başaramadıklarını itiraf etti ve özür diledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) FTX’in müşteri fonlarını düzgün bir şekilde yönetip yönetmediğini ve Sam Bankman-Fried'in kripto yönetimine dair diğer bölümleriyle ilişkisini araştırıyor.

FTX NEDEN BATTI, İFLAS MI ETTİ?

Konuya yakın kaynaklara göre soruşturmada FTX’in, ABD dışındaki operasyonlarının rakip borsa Binance tarafından planlı bir şekilde satın alınmasına yol açan likidite krizi incelenecek.

Ayrıca FTX’in kardeş şirketi Alameda Research hakkında da incelemeler yapılıyor.

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNACAK

Bloomberg News konu hakkında bilgi sahibi olduğu kaynaklara dayandırdığı habere göre, Sam Bankman- Friedman, Binance’nin FTX’i kurtarma planından çekilmesinden daha önce yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde 8 milyar dolar sermaye açığı ile karşı karşıya olduklarını ve borçları geri ödeyebilmek için 4 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bloomberg'e bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, FTX'in kurtarma finansmanı için borçlanma, hisse senedi ihracı veya her ikisin bir bileşiminin uygulamaya konması için girişimlerde bulunduğu da belirtildi.

BİNANCE CEO’SU “ÜZGÜNÜM”

Binance CEO’su Çarşamba günü ABD kurum soruşturmaları hakkındaki haberlere Twitter üzerinden kısa bir açıklama yaptı  “Üzücü gün. Denedim, ama” diyerek bir tweet attı.

FTX battı mı son dakika gelişme: CEO'dan özür açıklaması geldi
FTX battı mı son dakika gelişme: CEO'dan özür açıklaması geldi

 

FTX CEO'SUNDAN "ÖZÜR" AÇIKLAMASI

FTX'in Kurucu ve CEO'su Sam Bankman-Fried yaklaşık 2 günlük suskunluğun ardından açıklamada bulundu. Bankman-Fried sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Özür dilerim. En büyük şey bu. Batırdım ve daha iyisini yapmalıydım. Bunun yanında son zamanlarda daha sık iletişim kurmalıydım. Muhtemel Binance anlaşması sürecinde elim kolum bağlıydı ve pek çok şeyi söylememe izin verilmiyordu. Ancak tabii bu noktaya gelmemizden ben sorumluyum. FTX International'ın şu anda teminat/varlıkları müşteri hesaplarındaki miktardan daha fazladır. Ancak para çekmedeki sorunlardan anlayabileceğiniz gibi ödeme için gereken likidite bunlardan farklıdır" ifadelerini kullandı.

Pazar günü FTX'ten 5 milyar dolarlık para çekimi yapıldığını belirten Bankman-Fried bunun açık ara şu ana kadarki en büyük miktar olduğunu belirtti.

Şu anda ilk önceliğinin kullanıcıların iyiliği olduğunu belirten Bankman-Fried açıklamasına şöyle devam etti: "Şu anda likidite sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda hiçbir söz veremem. Ama deneyeceğim. Eğer işe yarayacaksa vermem gereken her şeyi vereceğim. Çeşitli 'oyuncularla' görüşme halindeyiz. Nasıl gittiğine bakacağız. Buradan elde edilen tüm para ve mevcut teminatlar tamamen kullanıcılara ve hiç bir suçu olmayan çalışanlara verilecektir. Çünkü günün sonunda CEO bendim ve işlerin iyi gitmesinden ben sorumluydum."

FTX

Yorumlar