Fransızlar maç öncesinde arayarak tehdit etmiş

Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'de Fransa Milli Takımı ile EURO 2020 Elemeleri H Grubu 8. maçı kapsamında karşı karşıya gelen Milli Takım oyuncularımız 1-1 sona eren maçın ardından Barış Pınarı Harekatı'na katılan askerlerimize asker selamı ile destek mesajı vermişti. Avrupa'da rahatsızlık meydana getiren olaydan önce Fransız makamların Türkiye'yi arayarak asker selamı verilmemesini istediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Fransızlar maç öncesinde arayarak tehdit etmiş

Türkiye ve Fransa arasında EURO 2020 Elemeleri H Grubu kapsamında oynanan maçtan önce Fransız Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğini arayarak, Cenk Tosun'un Arnavutluk maçından sonra asker selamı vermesinin rahatsızlık meydana getirdiğini ve Fransa maçında bu durumun yaşanmaması için Spor Bakanlığı ve federasyonla görüşülmesi istendiği belirtildi.

Ankara'nın Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'yı telefonla arayan Fransız yetkililer, "Stade de France'da oynanacak maçta Türk futbolcular lütfen asker selamı vermesin. Bu konuda Fransa'da büyük tepki var. Böyle bir davranış üzücü şeylere yol açabilir. Bu talebimizi spor bakanlığınız ve futbol federasyonuna da iletin" ifadelerini kullandı.

"KESİNLİKLE OLMAZ"

Fransa'nın bu mesajını hemen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'e aktaran Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, Kasapoğlu'nun "Kesinlikle böyle bir şey olamaz, Biz hiçbir oyuncumuza asker selamı vermeyin demeyiz" mesajını Fransız yetkililerine iletti. 

UEFA İLE TEHDİT ETTİLER

Bu net cevap üzerine Fransa Futbol Federasyonu da devreye girdi. Fransızlar, Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçip, "Maçta asker selamı istemiyoruz. Gerekirse sizi UEFA'ya şikayet ederiz" diyerek tehdit etti. Ancak TFF Başkanı Nihat Özdemir yine geri adım atmadı. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini aktaran Özdemir, "İstediğiniz yere, istediğiniz şekilde şikayet edebilirsiniz. Biz hiçbir futbolcumuzdan böyle bir şey istemeyeceğiz" dedi.

FRANSIZLAR ÇARESİZ KALDI

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Nihat Özdemir'in kararlı tutumu nedeniyle çaresiz kalan Fransızların bu gelişme üzerine maçla ilgili güvenlik önlemlerini iki katına çıkardıkları öğrenildi. Karşılaşmada normalin iki katı polis ve özel güvenliğin görev yaptığı ifade edildi.

Yorumlar