Fransız dergisinden skandal 'Erdoğan' manşeti

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığıyla öne çıkan Fransız dergisi Le Point dergisi skandallarına bir yenisini daha ekledi. Le Point dergisi kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına yer vererek "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vereli mi" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Fransız dergisinden skandal 'Erdoğan' manşeti

Türkiye düşmanlığıyla öne çıkan ve her fırsatta aleyhte yayınlar yapan Fransız Le Point dergisi bir skandala imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kapağına taşıyan dergi küstah ifadelere yer verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütünü bölgeden çıkartmak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'ndaki tutumunu çarpıtarak veren dergi yine yalan ifadelere yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoprafının verildiği kapakta "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vereli mi" ifadeleri kullanıldı.

Son yıllarda Avrupa'da artış gösteren İslamofobik ve göçmen karşıtı aşırı sağ söylemlerinin yer bulduğu yayınlardan biri olan Fransız Le Point dergisi daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözlere yer vermişti.

Dergi 24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını taşıyarak "diktatör" ifadelerini kullanmasıyla akıllarda kalmıştı.

Derginin kurucusu olan ve 2016 yılında vefat eden Claude Imbert Müslüman ve göçmen karşıtı yazıları ve görüşleri ile dikkat çeken bir isimdi. İslam dinine ve göçmenlere yönelik yaklaşımlarının yanı sıra ırkçılık sınırındaki yorumları ile bilinen Claude Imbert'in , Le Point’ın yayın politikasında etkisi büyük.

Yorumlar