Fransız Bakan'dan skandal Fransa-Türkiye maçı kararı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na tepki göstermek amacıyla Türkiye-Fransa maçına gitmeme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Fransız Bakan'dan skandal Fransa-Türkiye maçı kararı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun terör örgütleri PKK/YPG/PYD'ye karşı Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bu akşam Paris'te Türk ve Fransız milli takımları arasında oynanacak maça gitmeme kararı aldı. Açıklama, bakanın ofisinden yapıldı.

Suriye'deki terör hedeflerini ortadan kaldırmak ve batılı devletlerin desteğiyle oluşturulmaya çalışılan terör koridoru bitirmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na en çok tepki veren ülkelerden biri de Fransa oldu.

Terör örgütü PKK/PYD ile derin ilişkileri bulunan Fransa, örgütle birlikte Suriye'nin kuzeyinde iş birliği yapıyor.

MAÇA GİTMEYECEK

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek amacıyla, Fransa-Türkiye arasında bu akşam Paris'te oynanacak 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) eleme maçını izlemeye gitmeyeceği açıklandı.

TERÖRİSTLER İÇİN "MÜTTEFİK" DEDİ

Terör örgütü için müttefiklerimiz diye Fransız siyasetçi Jean-Christophe Lagarde de Türkiye maçı öncesi "Müttefikimiz Kürtlerin öldürüldüğü operasyonu asker selamı ile destekleyen futbolcuları ağırlamak istemiyoruz" dedi. Öte yandan, Reuters'ın haberine göre Fransız emniyeti bu akşam Stade de France'da oynanacak maç için geniş güvenlik önlemleri almayı planlıyor.

Yorumlar