Fransa'dan üzen açıklama! Renault'un tamamen kapanabilir

Türkiye'de de fabrikaları bulunan ve en çok satan araçları üreten dünyaca ünlü otomobil markası Renault'un koronavirüs salgını nedeniyle kapanabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Renault tamamen kapanabilir

Koronavirüs salgınının dünyada ekonomi siyasetin dengesini değiştireceği yönündeki teorileri giderek gerçekleşiyor. Şu ana kadar ciddi bir hükümet değişikliğine neden olmasa da koronavirüs ekonomik anlamda büyük değişimlerin sinyalini veriyor. Dünyanın en büyük firmaları kapanmakla yüzyüze kalmış durumda.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Fransız otomobil markası Renault'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşadığını ve tamamen kapanabileceğini belirtti. Fransız devi Renault, dünyada en çok otomobil satan markalar arasında yer alıyor.

Renault'nun salgın nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşadığını ifade eden Le Maire, markanın tamamen kapanabileceğini belirtti.

Le Maire, acil şekilde harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ancak Renault'un bunun üstesinden gelebileceğini aktaran Le Maire, elektrikli araç konusunda teknolojik olarak dünyanın en iyi üreticilerden biri haline gelmenin Renault için en doğru strateji olduğunu düşündüğünü kaydetti.

 Le Maire, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte de Renault'nun 5 milyar avro mali destek talebinde bulunduğunu ancak bunu henüz onaylamadığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, Kovid-19 nedeniyle nisanda 2019'un aynı dönemine göre yüzde 76,3 azalmıştı.

Caption

 

Yorumlar