Fransa'da gözaltındayken ölen kişinin kardeşlerine hapis cezası

- Kardeşlerinin jandarma aracında şüpheli şekilde ölmesi üzerine düzenlenen protesto gösterilerinde polislere saldırdıkları suçlamasıyla yargılanan Bagui ve Youssouf Traore'ye hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da gözaltındayken ölen kişinin kardeşlerine hapis cezası

PARİS (AA) - Fransa'da temmuz ayında gözaltına alındığı sırada şüpheli bir şekilde ölen kişinin iki kardeşi hapis cezasına çaptırıldı.

Gözaltına alındığı sırada boğularak hayatını kaybeden Adama Traore'nin şüpheli ölümünü protesto etmek amacıyla kasım ayında düzenlenen gösteri sırasında polise karşı gelmek ve şiddet uygulamak suçuyla yargılanan kardeşleri Bagui ve Youssouf Traore'ye 8 ve 6 ay hapis cezası verildi.

Pontoise Ceza Mahkemesinde görülen davada, 25 yaşındaki Bagui Traore'ye 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 2 yıl olayların yaşandığı Beaumont-sur-Oise şehrinde ikamet yasağı verildi. Adama'nın 22 yaşındaki kardeşi Youssouf ise üçü ertelenmiş 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 10 saat süren ve Fransız kamuoyunun yakından takip ettiği davada 8 jandarma ve polisin şikayetini değerlendiren mahkeme, gösteriler sırasında Traore kardeşlerin güvenlik görevlilerine şiddet uyguladığı ve halka ayaklanma çağrısı yaptıklarını hatırlatarak şehirde sükunetin sağlanması gerekliliği üzerinde durdu.

Adama'nın kız kardeşi Assa Traore, kararın Fransız yargısı için bir utanç olduğunu ifade ederek gerçeklerin ortaya çıkması için hukuki mücadeleye devam edeceğini söyledi.

24 yaşındaki Adama Traore, 19 Temmuz'da gözaltına alındığı sırada jandarma aracında hayatını kaybetmiş, gözaltına alınış süreci ve ölüm sebebiyle ilgili verilen farklı ifadeler dikkati çekmişti. Olaydan sonra Adama'nın ölümüne sebep olan polislerin korunduğu iddialarıyla çok sayıda protesto gösterisi düzenlenmişti. "Adama için Adalet" sloganlarıyla düzenlenen gösterilere binlerce kişi katılmıştı.


Yorumlar