Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri

- Merkez sağda 8 siyasetçinin aday adaylığı için ön seçime girmesi kesinleşti - Sarkozy’nin aday adaylığı için en büyük rakibi Juppe olacak

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri

PARİS (AA) – Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağda, aday adaylığı için ön seçime girecek siyasetçiler bu akşam kesinleşti.

Ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi’nde aday adaylığı için yarışa girme konusunda delegeler ve yerel yöneticiler arasında gerekli imzayı 8 siyasetçi toplayabildi.

20-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ön seçimlere girebilmek için partinin en az iki bin 500 resmi üyesiyle yerel veya genel seçimlerde seçilmiş 250 partilinin imzası gerekiyordu.

BFM kanalının haberine göre, eski cumhurbaşkanlarından Nicolos Sarkozy, eski başbakanlardan Alain Juppe ve Francois Fillon, partinin Paris Belediyesi başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet, eski bakanlardan, Jean François Cope ve Bruno Le Maire ile birlikte Hervé Mariton ve Jean-Frédéric Poisson, aday adaylığı için gerekli imzayı toplama başarısı gösterdi.

Aday adaylığı yarışına girmek için 13 siyasetçi parti yönetimine başvurmuştu.

2007-2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yapan Sarkozy'nin partisinin resmi adayı olması için 20-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ön seçimleri kazanması gerekiyor. Sarkozy'nin ön seçimlerdeki en büyük rakibi ise eski başbakanlardan Alain Juppe olarak görülüyor.

Fransa'da iki turlu olarak gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi, 23 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Yorumlar