Fransa'da "çocuk sığınmacılar çalıştırılıyor" iddiası

PARİS (AA) - Fransa'nın geçen ay tahliye ettiği Jungle sığınmacı kampındaki çocukların zorla çalıştırıldığı iddia edildi. İngiliz Safe Passage UK isimli...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da "çocuk sığınmacılar çalıştırılıyor" iddiası

PARİS (AA) - Fransa'nın geçen ay tahliye ettiği Jungle sığınmacı kampındaki çocukların zorla çalıştırıldığı iddia edildi.

İngiliz Safe Passage UK isimli sığınmacı derneği, Jungle'dan tahliye edilerek Fransa'nın çeşitli bölgelerindeki sığınmacı merkezlerine gönderilen çocukların zorla çalıştırıldığını iddia etti.

İngiliz The Guardian gazetesi, derneğin, merkezlerde birebir yaptığı görüşmelerde, çocukların çiftliklere gönderilerek süpermarketlerde satılmak üzere zorla elma toplatıldığını öğrendiğini yazdı.

Gazetenin haberine göre, 18 yaş altı 33 ebeveynsiz çocukla görüştü ve çocuklar, Fransız yetkililerin kendilerini çalışmaya zorladığını kendilerinin de sınır dışı edilme korkusuyla işleri kabul etmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Çocukların, günde ortalama 4 kilogram elma topladığı ve karınlarını da yalnızca çürük elmaları yiyerek doyurdukları belirtildi.

Çocuklarla yapılan mülakatlarda, çocukların kendilerini yetişkin diğer sığınmacıların da kaldığı merkezlerde güvende hissetmediği ve hatta Jungle'daki kampta daha mutlu oldukları aktarıldı.

Fransa, İngiltere'de aileleri olan çocukları yasal olarak İngiltere'ye göndermek zorunda olsa da çocukların gönderimi konusunda prosedürün iki ülke arasında oldukça yavaş işlediği biliniyor.

Fransa'nın Manş denizi kıyısındaki Calais kentinde bulunan Jungle sığınmacı kampı 24 Ekim'de tahliye edilmeye başlamış ve 3 gün içerisinde tamamen boşaltılmıştı.

Ancak tahliyesi sırasında 18 yaş altı ebeveynsiz yaklaşık 200 çocuk ortada kalmış günlerce kampın içerisinde bulunan konteynırlarda bekletilmişti.

Çocuklar, sığınmacı derneklerinin de baskısıyla, 2 hafta sonra Fransa'daki çeşitli sığınmacı merkezlerine gönderilmiş ve kısa sürede de İngiltere'ye yollanacakları duyurulmuştu.


Yorumlar