Fransa Ulusal Günü Ankara'da kutlandı

- Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Fries: - "Türk, Fransız ve İtalyan sanayiciler, sizin (Fikri Işık) kararlı teşviğiniz sayesinde hava ve savunma alanında ilk anlaşmayı imzaladı. Gelecek vadeden bu iş birliğinden büyük mutluluk duyuyorum" - "Resepsiyon, Fransa'nın bu ülkenin anayasal düzenini savunmak için mücadele eden Türk halkının olağanüstü yürekliliğini selamlamak için bir vesile olacak" - "Geçtiğimiz yıl Eyfel Kulesi'nin Türk bayrağıyla ışıklandırılması, Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Fransız halkının Türk halkıyla dayanışmasını gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Fransa Ulusal Günü Ankara'da kutlandı

ANKARA (AA) - Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Türk, Fransız ve İtalyan sanayicilerin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın kararlı teşviği sayesinde hava ve savunma alanında ilk anlaşmayı imzaladıklarını ve gelecek vadeden bu iş birliğinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükelçi Fries ve eşinin ev sahipliğinde Büyükelçilik binasında Fransa Ulusal Günü resepsiyonu verildi. Etkinliğe Milli Savunma Bakanı Işık'ın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon şefleri, diplomatlar ve gazeteciler katıldı.

Fries, yaptığı konuşmada, resepsiyona katılanlara teşekkür etti.

15 Temmuz'dan bir gün önce böyle bir etkinliğin yapılmasının resepsiyonu daha önemli kıldığını belirten Fries, "Resepsiyon, Fransa'nın bu ülkenin anayasal düzenini savunmak amacıyla mücadele eden Türk halkının olağanüstü yürekliliğini selamlamak için bir vesile olacak." dedi.

Fransa ve Türkiye'nin son yıllarda zalim terörün kurbanı olduğunu vurgulayan Fries, bunun iki ülke arasındaki iş birliğini artıracağını belirtti.

Büyükelçi Fries, "Geçtiğimiz yıl Eyfel Kulesi'nin Türk bayrağıyla ışıklandırılması, Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Fransız halkının Türk halkıyla dayanışmasını gösterdi." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki iş birliğine değinen Fries, şunları söyledi:

"Türk, Fransız ve İtalyan sanayiciler, sizin (Fikri Işık) kararlı teşviğiniz sayesinde hava ve savunma alanında ilk anlaşmayı imzaladı. Gelecek vadeden bu iş birliğinden büyük mutluluk duyuyorum. Stratejik ortak olan ülkelerimizin üstesinden gelmesi gereken sorunlar aynı. Dolayısıyla her zamankinden daha çok çalışmaya ihtiyacımız var."

Türkiye'de bulunan 500 Fransız şirketin 100 binden fazla istihdam sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Fries, dünyanın bu 17'inci büyük ekonomisine katkı vermeyi sürdüreceklerini anlattı.

Resepsiyon, konuşmaların ardından iki ülke milli marşlarının çalınması ve yemek ikramıyla sona erdi.

Yorumlar