Fransa İçişleri Bakanı Collomb Arnavutluk'ta

- Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Bakan Collomb'u kabul etti - Başbakan Rama: - "Bakana, önümüzdeki 6 ay içerisinde Arnavutluk'un Avrupa Komisyonundan olumlu ve koşulsuz tavsiye alması ile Komisyonunun üyelik müzakerelerinin başlatılması için onay vermesiyle ilgili beklentilerimizi aktardım"

Google Haberlere Abone ol
Fransa İçişleri Bakanı Collomb Arnavutluk'ta

TİRAN (AA) - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkesini ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb'u kabul etti.

Başbakanlıkta gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Rama, yeni bir dinamiğe sahip olan iki ülke arasındaki iş birliğinin gelecekte daha da derinleşeceğini belirtti.

Konuk Bakanı, ülkede adalet alanındaki temel reformlar ile suç ve yolsuzlukla mücadelede elde edilen somut sonuçlarla ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini dile getiren Rama, "Bakana, önümüzdeki 6 ay içerisinde Arnavutluk'un Avrupa Komisyonundan olumlu ve koşulsuz tavsiye almasıyla Komisyonunun üyelik müzakerelerinin başlatılması için onay vermesiyle ilgili beklentilerimizi aktardım." diye konuştu.

Arnavutluk vatandaşlarının Avrupa Birliği'ne (AB) gerçekleştirdikleri yasadışı göç ile sığınma taleplerine de değinen Rama, bu durumun bireysel ve finansal maliyetleri bulunan bir "çıkmaz" olduğunu söyledi.

Fransız Bakan Collomb da Arnavutluk'un AB entegrasyon sürecine değinerek bu süreçte ileriye gidilmesinin önemine vurgu yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa'nın geleceği hakkındaki konuşmasını hatırlatan Collomb, "Cumhurbaşkanı Macron, özellikle Batı Balkanlar bölgesi için konuşarak bölgenin istikrara kavuşmasının çok önemli olduğunu ve AB'nin Balkanları bu ailenin dışında bırakamayacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

Son aylardaki reformlar, AB entegrasyonu ve ülkede kaydedilen ilerleme ve sonuçlardan duyduğu memnuniyetini belirten Collomb, Arnavut mevkidaşı Fatmir Xhafaj ile yaptıkları görüşmede ülkesindeki Arnavut sığınmacılar konusuna da değindiklerini anlattı.

Collomb, ülkeler arasındaki iş birliğinin zorunlu olduğunu ifade ederek organize suçun küresel olduğunu kaydetti.

Arnavutluk temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlir Meta tarafından da kabul edilen Bakan Collomb, Arnavut mevkidaşı Xhafaj ile de görüştü.


Yorumlar