Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian Katar'da

- Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed ile Fransız mevkidaşı Le Drian Körfez krizini görüştü

Google Haberlere Abone ol
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian Katar'da

DOHA (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian'la başkent Doha'da bir araya geldiği bildirildi.

Katar haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Şeyh Muhammed ile Le Drian'ın Doha'da gerçekleştirdiği görüşmede, Körfez krizi, Kuveyt'in ara buluculuk çalışmaları ile Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkinin geliştirilmesinin yolları ele alındı.

Doha yönetiminin, Kuveyt'in ara buluculuğu ve taraflar arasında diyaloğu desteklediğini vurgulayan Şeyh Muhammed, güvenlik alanındaki bilgi alışverişi çerçevesinde Fransız makamlarıyla güvenlik koordinasyonu kurulmasından ülkesinin duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şeyh Muhammed daha önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Katar ve Fransa arasında stratejik bir ilişki olduğunu ifade etmiş ve iki ülkenin çok sayıda siyasi konuda hemfikir olduğunu kaydetmişti.

Le Drian 15 Temmuz'da Doha'ya gerçekleştirdiği ziyarette, ülkesinin Körfez krizinin tarafları arasında diyaloğu desteklediğini açıklamıştı.

Yorumlar