Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian BAE'de

- Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ı kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian BAE'de

ABU DABİ (AA) - Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid Al Nahyan, Körfez turunun en son durağı olarak Birleşik Arap Emirikleri'ne (BAE) gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ı kabul etti.

Al Nahyan'la ilgili haberlerin yer aldığı resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan'ın Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ı kabul ettiği bildirildi. İkilinin görüşmede dostluk ilişkilerini ve işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra uluslararası ve bölgesel konuları ele aldığı belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) de kapsayan Körfez turu kapsamında ülkeye gelmişti.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Yorumlar