Fransa Cumhurbaşkanı adayı Macron Beyrut'ta

- Macron: - "Fransa'nın üstleneceği rolle Suriye krizini sonlandıracak siyasi çözüm, mülteci sorununun giderilmesi için tek çare"

Google Haberlere Abone ol
Fransa Cumhurbaşkanı adayı Macron Beyrut'ta

BEYRUT (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı bağımsız adayı Emmanuel Macron, ülkesinin katkısıyla Suriye krizine getirilecek siyasi çözümün, mülteci sorunu için tek çare olduğunu söyledi.

Macron, resmi ziyaret kapsamında geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Başbakan Saad Hariri ile görüşmesinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Macron, "Fransa'nın üstleneceği rolle Suriye krizini sonlandıracak siyasi çözüm, mülteci sorununun giderilmesi için tek çare." dedi.

Göreve gelmesi halinde bunun, Lübnan ile ticari ve siyasi tarihsel ilişkileri geliştirmenin ilk adımı olacağını belirten Macron, iki ülkeyi de istikrarsızlığa sürüklemek isteyen düşmanların ortak olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Macron'un, bugün Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bir araya gelerek, yaklaşık 4 milyonluk nüfusu bulunan Lübnan'ın ev sahipliği yaptığı 1 milyondan fazla sığınmacı konusunu ele aldıkları bildirildi.

Yorumlar