Fransa, bu yıl 346 sığınmacıyı Calais'den sınır dışı etti

PARİS (AA) - Fransa, yıl başından beri, İngiltere sınırındaki Calais kentinde bulunan düzensiz kampta yaşayan sığınmacılardan bin 346'sını sınır dışı etti....

Google Haberlere Abone ol
Fransa, bu yıl 346 sığınmacıyı Calais'den sınır dışı etti

PARİS (AA) - Fransa, yıl başından beri, İngiltere sınırındaki Calais kentinde bulunan düzensiz kampta yaşayan sığınmacılardan bin 346'sını sınır dışı etti.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak'tan bugüne kadar, resmi sığınma şartlarını yerine getirmeyen ve Calais'de Jungle (vahşi orman) adı verilen kampta yaşayan bin 346 sığınmacıyı sınır dışı ettiklerini, bunun için 55 uçak seferi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Daha önce bir kısmı kaldırılan Calais'deki kampın geri kalan kısmının da insani ve kamu düzeni ile ilgili nedenlerle kaldırılması gerektiğini ifade eden Cazeneuve, bir yıl boyunca 5 bin 700 sığınmacıyı 161 değişik barınma yerine naklettiklerini kaydetti.

Cazeneuve ülke çapında sığınmacıları istismar eden 229 yasa dışı göç şebekesini de çökerttiklerini bildirdi.

Mart ayında güvenlik güçlerince yarısı kaldırılan kampın kalan kısmının da kaldırılması için henüz tarih verilmezken, İngiltere, geçişleri önlemek için bölgeye duvar örülmesi projesini gündeme getirdi.

Diğer taraftan Fransa hükümeti, Calais kentindeki binlerce sığınmacının içinde bulunduğu yaşam koşulları nedeniyle insan hakları ve sivil toplum örgütlerince sık sık eleştiriliyor.

Yorumlar