FOX TV'de mağduru oynayan çiftçi devletten 28 bin lira destek almış

FOX TV'nin İzmir'de konuşturarak hükümet aleyhinde kara propaganda yaptırdığı çiftçinin son bir yıl içinde devletten 28 bin lira destek aldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Dert yanan' çiftçi 28 bin lira yardım almış

FOX Ana Haberde konuşturulan İzmirli çiftçinin yalan beyanda bulunduğu, haber kanalının da bunu bilerek teyit etmeden ekrana taşıdığı ortaya çıktı. 

FOX'un mağdur çiftçi olarak ekrana çıkardığı kişinin kim olduğunu bakanlık yaptığı açıklamayla ortaya koydu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, devletten hiçbir destek göremediklerini ileri süren ve mağdur rolü yapan çiftçinin son bir yılda devletten 28 bin lira destek aldığı ortaya çıktı. 

Tarım Bakanlığı, haberi kendilerine sormadan, teyit ettirmeden veya başka çifçilere de sormadan yaparak hükümet aleyhindeki kara propagandalarına yenisini ekleyen FOX TV'ye tepki gösterdi.

Bakanlık açıklamasında, mağdur çiftçi olarak ekrana çıkarılan kişinin devletten aldığı hibe destekleri tek tek sıralandı. 

İşte Tarım Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama:

BİLMEM OĞLAN ALMIŞTIR PARÇA PARÇA ALMIŞTIR

İzmir Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise o ilçeye giderek Fikret Safa Yeşil'e 2020 yılında yapılan ödemeleri tek tek belgelerle gösterdi. Belgelerde; 2020 yılının Kasım, Ekim ve Temmuz aylarında; buzağı desteklemesi, süt desteklemesi, süt analiz desteği, mazot ve gübre desteği verildiği yazıyordu.

A Haber'de "FOX TV'de 'destek almadım' diyen çiftçiye 29 bin TL ödenmiş" başlığıyla yayınlanan görüntülerde kanalın uzattığı mikrofona iddialarla ilgili yanıt veren Yeşil, bu kez de "Bilmiyorum, onları oğlan alıyor. Kesin olarak bir şey diyemem, parça parça aldık" ifadelerini kullandığı görüldü.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN FOX TV'YE SİTEM

A Haber'in yapmış olduğu haber sonrası İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da paylaşım geldi. FOX TV'nin haberine tepki gösteren Altun, "Devletimizin 2020 yılında, sadece İzmirli vatandaşlarımıza sağladığı tarım ve hayvancılık desteği tutarı 719 milyon TL. Bu koskoca hakikate sırt çevirip FOX TV'nin yaptığı gibi yalan haber yapmak ne medya etiğine ne de insanlığa sığar. Ayıptır, günahtır. Yapmayın!" ifadelerine yer verdi.

FOX BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR

Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, FOX TV'ye tepki göstererek "Sizin göreviniz bu ülkenin bir takım taşlarını yerinden oynatmaksa onun için kurulduysanız, sizi kuran yapı bir takım algı operasyonlarına imza atmaya mecbur ediyorsa, çiftçi size 'aldım' dese bile 'almadım' demeye zorlarsınız. Haber kutsal, yorum hürdür. Bu zihniyetin yapamayacağı bir şey yok. Yapılan beşinci kol faaliyetidir. Eğer objektif habercilik yapıyor olsalardı bu algıyı doğrusunu yayınlayıp düzeltirlerdi. İyi ki A Haber var, gerçeği ortaya çıkardığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı..

Yorumlar