FOX TV kimin? FOX TV'nin sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

FOX TV kimin, FOX TV'nin sahibi kimdir, nerelidir, kaç yaşında veya ne iş yapıyor. Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından biri olan FOX TV ile ilgili pek çok sorunun cevabı aranıyor. FOX TV'nin sahibini merak eden vatandaşlar FOX TV kimindir? diye araştırmalar yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
FOX TV kimin? FOX TV'nin sahibi kimdir?

FOX TV kimin, sahibi kimdir, ne iş yapıyor? sorularının yanıtı internet üzerinden soruşturuluyor. Özellikle CHP ve HDP yandaşı bir kanal görüntüsüne sahip olması, AK Parti hükümetine karşı açık bir tavır içinde olması, çalışanları ve sunucularının AK Parti düşmanı gibi hareket etmesi bu kanalın sahibi konusunda merak uyandırmaya başladı. Çünkü, Türkiye'de CHP ve HDP-PKK yandaşı siteler dışında hükümete bu kadar nefretle yaklaşan bir medya kuruluş bulunmuyor.

FOX TV kimin? FOX TV'nin sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?
FOX TV kimin? FOX TV'nin sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

 

Öte yandan Fatih Portakal döneminde sistematik bir şekilde AK Parti'ye saldıran yayınlar yapan kanal değişen sunucusundan sonra da yine aynı yayın çizgisini sürdürmeye devam etti. Yeni FOX Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli de aynı Fatih Portakal dönemindeki gibi hükümet karşıtı haberleriyle dikkat çekiyor. Peki, FOX TV kimin? FOX TV'nin sahibi kimdir?

İçindekiler

Rupert Murdoch Kimdir?

FOX TV Satıldı

FOX TV Türkiye kimin

 

FOX TV, News Corporation tarafından kurulan ve 24 Şubat 2007 yılında yayın hayatına başlayan uluslararası bir televizyon kanalıdır. Öte yandan kanal Türkiye'de yayın yapmaktadır. Ve izleyici tarafından severek takip edilen bir çok programı ve dizisi bulunmaktadır. 

Rupert Murdoch'un sahibi olduğu kanal, Türkiye pazarına İhlas Holding bünyesinde yayın yapan TGRT kanalının isim ve yayın haklarını satın alarak girdi. 

2013 yılından bu yanan "Ailemizin kanalı" sloganı ile hedeflediği kitleyle buluşan kanalın yayın dili ise Türkçe'dir. 

Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber bülteni ile en çok izlenenler arasına sıkça giren kanalın yayın merkezi İstanbul Zeytinburnu'ndadır.

FOX TV kimin? FOX TV'nin sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?
FOX TV  Haber Sunucusu Gülbin Tosun

 

Uydu anten, kablo TV ve özel yayın kuruluşları aracılığıyla Türkiye genelinde seyirci kitlesine ulaşabilen kanalın kardeş kanalları Fox Life, Fox Crime ve Fox Sports gibi kanallardır.

Teledünya üzerinde 29. Kanal tarafından gösterilmekte olan Fox’un 16:9 resim formatı ile yayınlanmakta olduğu bilinmektedir. Kanalın eski adı TGRT’dir.

Rupert Murdoch Kimdir?

Rupert Murdoch, İskoçya kökenli Avustralyalı bir ailenin oğlu olarak Melbourn'ün Bellini şehrinde dünyaya geldi. Birinci Dünya Savaşı yıllarında 'Çanakkale Savaşı' haberleriyle adını duyuran babası Keith de Avustralya gazeteciliğinin öncülerinden biridir. Babasının vefatının ardından kendisine kalan küçük bir yayınevinin başına geçti. 29 yaşında patron olan Murdoch, borç ve kredi ile yeni gazeteler satın alarak meyda sektörüne hızlı giriş yaptı. Kredilerden oluşan borçlarını ödemek durumunda olan iş adamı bulvar gazeteciliğine yönelerek okuyucu kitlesini arttırdı. Daha sonra radyo sektörüne giren Murdoch, ilk televizyon kanalı olan Kanal 9 ile TV sektörüne girdi. 

FOX TV SATILDI

Son olarak Türkiye'de ve bazı ülkelerde yayın yapan FOX TV veya FOKS televizyonu dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Walt Disney tarafından satın alındı.

Şirket eğlence sektöründe dünyanın en büyük şirketi olarak biliniyor.

FOX Türk

FOX Türk, İhlas Holding bünyesindeki TGRT Tv'nin haklarının satın alınması ile 15 Nisan 2007 tarihinde kurulan FOX'nun Avrupa'daki Türkiye'ye yönelik yayın yapan televizyon kanalı. Sahibi News Corporation olan kanalın yayın akışı Avrupa saatine göre belirlenmektedir. Sahibi Rupert Murdoch o dönem istediği ilgiyi göremeyince FOX Türk'ü İhlas Holding'e geri devretmiştir.

FOX TV TÜRKİYE'NİN ŞU ANKİ SAHİBİ

FOX Türkiye şu anda 31262 Ticaret Sicil Numarasına sahip Huzur Radyo TV A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteriyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Jan Köppen'dir.

Yönetim kurulunda bir Türk bulunuyor. Yönetim Kurulu üyeleri ise Gabriella Dore, Jeffrey Edward Palker, Adam Charles Theiler ve Engin Güner'dir.

FOX TV TÜRKİYE YÖNETİM KURULU ÜYESİ ENGİN GÜNER KİMDİR?

Peki, Fox TV Türkiye'nin sahibi Huzur Radyo TV Anonim Şirketi'nin yönetim kurulu üyeleri arasındaki tek Türk vatandaşı olan Engin Güner kimdir?

İşte Engin Güner biyografisi:

Engin Güner aslen Malatyalı eski siyasetçi, iş adamı bir Türk vatandaşıdır.

Güner 3 Aralık 1942 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi.

İstanbul'da İstanbul Erkek Lisesi'nde okudu. Daha sonra ODTÜ İBBF'den mezun oldu. Mezun olduktan sonra Milli Prodüktivite Merkezi'nde uzman olarak çalıştı.

Akdeniz Gübre Sanayi ve Karadeniz Bakır İşletmeleri'nde müdürlük yaptı.

Avrupa Konseyi'nde yönetici olarak çalıştı.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başdanışmanlığını yaptı. 1990-91 yılları arasında Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü oldu.

1991 genel seçimlerinde Anavatan Partisi sıralarından İstanbul'dan milletvekili seçildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanvekilliği ile Türk Heyeti Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Batı Avrupa Birliği Asamblesi üyeliği, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği ve ANAP MKYK üyeliği de yaptı.

Daha sonra 2000-2002 yılları arasında Liberal Demokrat Parti'nin genel başkanvekilliği yaptı.

Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Danışma Kurulu üyeliğini yürütüyor.

2007 yılından bu yana da FOX Türkiye'nin Yönetim Kurulunun tek Türk vatandaşı üyesi olarak görev yapıyor.

TEPKİ ÇEKEN YAYIN ANLAYIŞI

Son yıllarda özellikle de Fatih Portak'ın ana haberini sunduğu kanalda, Türkiye aleyhine son haberler yapılması tepkilere neden oluyor. Hükümete muhalefet adına ülke menfaatlerine aykırı bir yayın izlemekle suçlanan FOX TV'ye en son RTÜK tarafından ağır bir ceza kesilmişti. 

RTÜK, Fatih Portakal'ın sunduğu haber programında kullandığı ifadelere tepki gösterek kanala 3 program kapatma cezası vermişti. Yapılan uyarılarda ise kanalın bir daha bu şekilde yayın ihlali yapması halinde, tamamen kapatılabileceği uyarısı yapıldı. 


 

Yorumlar

Muhammed mert Tc tek izlenen TV kanali NOW Kanalidir öbür kanallarin bazilari yalaka cikarci
nevzat Bu yahudilere ait olan kanalı bu devlet kapatamiyor mu her gün milletin huzurunu bozuyorlar bu namusuzlar haber yapmıyor bir saat boyunca provokasyon haber milleti hükümette karşı kışkıtmak ve sokakları karıştırmak derhal kapanması lazım acilen
Yusuf TÜRK OĞLU TÜRK kendini gizleme Allah Müslümanların kullandığı isim Sen kendi inancında YEHOVA ya dua et Yahudi Rupord murdocha hizmet etmeye devam et Dönmeliği bırak Kendi gerçek ismini kullan
Yusuf TÜRK OĞLU TÜRK kendini gizleme Allah Müslümanların kullandığı isim Sen kendi inancında YEHOVA ya dua et Yahudi Rupord murdocha hizmet etmeye devam et Dönmeliği bırak Kendi gerçeki ismini kullan
behiç gürcihan kahramanmaraş başta olmak üzere çok sayıda ili yıkan depremi üreten cihaz fox tv'nin ankara binasında mı gizleniyor? fox tv'nin bölgedeki canlı yayın araçlarına dikkat!