Fleets ne demek?

Fleets ne demek? Fleets nasıl kullanılır, ne işe yarıyor, nereden işlem yapılıyor soruları Twitter kullanıcılarının son dönemlerde cevap aradığı sorular oldu. İşte Fleets hakkında merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Fleets ne demek?

Fleets ne demek? Fleets nedir, nasıl kullanılır, nereden ve ne için kullanılıyor? Twitter kullananların son dönemlerinde sıklıkla karşılaştıkları terimler arasında yer alan fleets ne işe yarıyor? İşte Fleets hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Fleets ne demek
Fleets örnekleri

 

FLEETS NE DEMEK?

Fleets kelimesi İngilizce'de Fleet kökeninden gelen ve "Seri, hızlı" gibi anlamlara gelen bir sıfattır. 

Sosyal medya platformlarının birçoğu mevcut özelliklerine, "Hikaye, Reels, Flood, Fleet" gibi özellikler ekleyince Twitter da onlardan geri kalmamak için bu özelliğini devreye soktu. 

Fleets, Twitte'ın "hikaye" kısmı olarak nitelendirilebilir. 

Fleets sayesinde kullanıcılar, metin, Tweetler, fotoğraflar veya videolar ile Fleet oluşturabiliyor. Fleet’lerini çeşitli arka plan ve metin seçenekleriyle özelleştirebiliyor.

Fleets’de bir Tweeti paylaşmak için Tweetin altındaki "Paylaş" simgesine ve ardından "Fleet’de Paylaş" a basmak yeterli.

Sonra, bazı metin veya emojilerle bunun hakkında ne düşündüğünü kullanıcı ekleyebilir. Yakın zamanda, çıkartmalar ve canlı yayın özelliği Fleets’de mevcut olacak.

Twitter’da takipçiler, Fleets’leri ana sayfa zaman akışlarının en üstünde görebilecek. Tam profili görebilen herkes orada kişinin Fleets’lerinizi de görebilecek. Kullanıcı, herkesten Direkt Mesaj alma seçeneğini etkinleştirdiyse Fleets’lerine herkes yanıt verebilecek. Kullanıcı, bir Fleet’e cevap vermek istiyorsa da, yazara Direkt Mesaj veya emoji göndermek için üzerine dokunmak ve sohbete Direkt Mesajlarda devam edilebilecek.

Twitter, Brezilya, İtalya, Hindistan ve Güney Kore'de yaptığı deneme testleriyle, Fleets’lerin insanların sohbete daha rahat katılmalarına yardımcı olduğunu gördü. Fleets kullananlar, Fleets ve Direkt Mesajlar aracılığıyla Twitter'da daha fazla sohbete katıldılar. Twitter'da yeni olanlar, Fleets’leri akıllarından geçenleri paylaşmanın daha kolay bir yolu olarak gördüler.

Fleets, kullanıcıların geri bildirimlerine göre yeni özelliklerle zaman içerisinde güncellenecek. Önümüzdeki günlerde, dünya genelindeki herkesin iOS ve Android için Twitter'da Fleets’leri olacak.

TWITTER KALDIRMA KARARI ALDI

Twitter'ın resmi hesabından yapılan açıklamada, Fleets özelliğinin 3 Ağustos itibarıyla kaldırılacağı ve yeni şeyler üzerinde çalışıldığı açıklandı.

2020 Kasım ayında getirilen bu Fleets özelliği, diğer sosyal medya uygulamaları olan Snapchat, Facebook ve Instagram'daki hikaye özelliğinin aynısıydı.

Twitter Ürün Başkan Yardımcısı Ilya Brown, “Fleets'lerin, daha fazla insanın Twitter'daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk. Ancak Fleets'i herkese tanıttığımızdan beri, Fleets ile sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik." açıklamasını yaptı.

Ocak ayı itibarıyla, ABD'deki Twitter kullanıcılarının yalnızca yüzde 7,7'si Fleets yayınladıklarını söyledi.


 

Yorumlar