Finlandiya Dışişleri Bakanı Ramallah'ta

- Finlandiya Dışişleri Bakanı Soini: - "İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlığın sona ermesi için iki devletli çözüm ilkesi doğrultusunda barış görüşmelerini destekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya Dışişleri Bakanı Ramallah'ta

RAMALLAH (AA) - Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini, ülkesinin, İsrail ile Filistin arasındaki anlaşmazlığının sona ermesi için iki devletli çözüm ilkesi doğrultusunda barış görüşmelerini desteklediğini belirtti.

Ramallah ziyareti kapsamında Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile bir araya gelen Soini, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlamasının gerekliliğini vurgulayarak, "Müzakerelerin yeniden başlayacağına ilişkin umudumuzu kaybetmedik. İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlığın sona ermesi için iki devletli çözüm ilkesi doğrultusunda barış görüşmelerini destekliyoruz." dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki ise uluslararası toplumu Filistin halkı ve topraklarına yönelik işgale son vermesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı. Maliki, ayrıca İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasını durdurması, Filistin ekonomisinin gelişiminin önündeki engellerin tümünü kaldırması ve ekonomik kalkınma projelerinin uygulanabilmesi amacıyla Ölü Deniz'e kıyısı olan bölgeler başta olmak üzere "C" bölgesinden çekilmesi için uluslararası camiadan destek istedi.

Barış sürecinde ilerleyebilme kapsamında sergilenen uluslararası çabanın, etkin mekanizmalarının oluşturulmasıyla devam etmesi gerektiğini dile getiren Maliki, "Barış görüşmelerinin uluslararası meşru kararlar ile iki devletli çözüm ilkesi doğrultusunda olmalı, işgalin sonlanması için görüşmeler için zaman çizelgesi belirlenmeli." diye konuştu.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Soini, Ramallah'ta daha önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'la bir araya gelmişti. Soini'nin bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.

Yorumlar