Final Four tek maç mı, kaç maç oynanacak, ne zaman başlıyor?

Final Four tek maç mı, kaç maç oynanacak, ne zaman başlıyor, şampiyonluk nasıl olacak, hangi takımlar finale çıkıyor? 2022 Turkish Airlines Euroleague Final Four heyecanı başlıyor. Heyecan başlarken müsabakalar öncesinde kafalardaki soru işaretleri de cevap bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Final Four tek maç mı, kaç maç oynanacak, ne zaman

Final Four tek maç mı, kaç maç oynanacak, ne zaman başlıyor, şampiyonluk nasıl olacak, hangi takımlar finale çıkıyor? 2022 Turkish Airlines Euroleague Final Four bütün heyecanıyla başlıyor. 19 Mayıs yani bugün başlayan ve 21 Mayıs'a kadar devam etmesi beklenen Final Four'da heyecan dorukta. 

Final Four tek maç mı, kaç maç oynanacak, ne zaman
Final Four tek maç mı, kaç maç oynanacak, ne zaman

 

2022 Turkish Airlines Euroleague Final Four, Euroleague’in zorlu çeyrek final eşleşmelerinde Olimpia Milano’yu 3-1’lik seri sonunda elemeyi başaran temsilcimiz Anadolu Efes, adını Final Four’a yazdırmayı başardı. 2022 Turkish Airlines Euroleague Final Four, 19-21 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenecek. 

Final Four’un bir diğer eşleşmesinde ise ‘El Classico’ heyecanı yaşanacak! Barcelona ile Real Madrid’in final bileti için kozlarını paylaşacağı mücadelede favori taraf Katalan ekibi 

Şampiyonluk sıralamasında ilk dört sırada bulunan ekiplerden CSKA Moskova, Rus takımlarının ihraç edilmesi nedeniyle sezonu tamamlayamadı.

Bu sezonki Dörtlü Final’de yer alacak olan Olympiacos, Real Madrid ve Barcelona’nın Euroleague tarihinde toplamda 15 şampiyonluğu bulunuyor. Temsilcimiz Anadolu Efes ise geçen sezon kupayı müzesine götürerek ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Bu sezona da yüksek bütçeli yatırımlarla başlayan Barcelona Lassa, 2014 sezonundan bu yana ikinci kez Final Four’da mücadele edecek.

Euroleague Dörtlü Final aşaması, 2018 yılından bu yana 2. kez Sırbistan’da düzenlenecek. Daha önce 1 kez Belgrad’da oynandı. Belgrad’da düzenlenen daha önceki Final Four’un sonucunda Fenerbahçe şampiyon olmuştu.

Euroleague Final Four aşamasında şampiyon takımın kupaya ulaşma yolunda en önemli etkenlerden biri de tecrübeli oyunculardır. 

Anadolu Efes, 2019, 2021 ve 2022 sezonlarında üst üste Final Four’a kalma başarısı gösterdi. (2020 sezonu yarım kalmıştı.)

Temsilcimiz Anadolu Efes, Final Four’da mücadele edecek olan diğer 3 takıma karşı normal sezonda 6 karşılaşmada toplamda 2 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

Anadolu Efes, normal sezonda oynadığı 34 karşılaşmanın tamamında 2322 sayı bularak bu alanda zirveye yerleşti.

Anadolu Efes kadrosunda en yüksek sayı ortalamasına sahip isim 18.06 ortalama ile Vasilije Micic oldu. Tecrübeli oyuncu bu sezon ile 4. Kez Final Four tecrübesi yaşamış olacak. (2018 Zalgiris , 2019 Efes, 2021 Efes)

Bu sezonki Final Four ile takımda 4. Tecrübesini yaşayacak olan bir diğer isim ise Bryant Dunston olacak. (2015 Olympiakos, 2019 Efes,2021 Efes)

BARCELONA LASSA

Sarunas Jasikevicius, oyunculuk kariyerinde 4 kez kazandığı Euroleague kupasını şimdi ise antrenör olarak kazanma hedefinde…. (Barcelona, Maccabi ve Panathinaikos ile kazandı.)
İspanyol ekibi Barcelona Lassa, 2014 sezonundan bu yana ikinci kez Final Four’da mücadele edecek.

Barcelona Lassa, Euroleague normal sezonunda yediği 2101 sayı ile az sayı yiyen takımlar arasında yer alıyor.

Barcelona Lassa’nın en skorer ismi 16.58 sayı ortalaması ile NBA tecrübesi bulunan 4 numara Nikola Mirotic oldu.

OLYMPIACOS

Çeyrek final serisinde Olimpia Milano’yu geride bırakarak adını Final Four’a yazdıran Olympiacos, 4. Euroleague şampiyonluğunu hedefleyecek.

Yunanistan ekibinin bu sezon şimdiye kadar en yüksek sayı ortalamasına sahip oyuncusu 13.72 ortalama ile Sasha Vezenkov oldu.

Euroleague normal sezonunu ikinci sırada tamamlayan Olympiakos, normal sezonu 3. Sırada tamamlayan Olimpia Milano ile aynı derecelere sahipti.

REAL MADRID

Real Madrid’in diğer takımlara oranla en büyük kozu kadro tecrübesinin yanı sıra Pablo Laso olacak.

İspanyol ekibinde, sezonun geride kalan kısmının en skorer ismi 11.91 sayı ortalaması ile Guerschon Yabusele oldu.

Zach LeDay’ın uzun süreli bir sakatlıktan geri dönmesi takım adına belirleyici olacak.

En son 2017-2018 sezonunda Euroleague kupasınımüzesine götüren Real Madrid, 4 sezonun ardından tekrar bir şampiyonluk yaşamayı hedefleyecek.

Final Four maçları, son dörde kalan takımlar arasında tekli maç olarak oynanacak. Yani tek maç üzerinden gidilecek.

Yani yenilen elenecek, yenen finale kalacak. Son ikiye kalan şampiyonluk için mücadele edecek. 

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in maç programı (TSİ) şöyle:

bugün:

19.00 Olympiakos-Anadolu Efes

22.00 Barcelona-Real Madrid

21 Mayıs Cumartesi:

17.00 Üçüncülük müsabakası

20.00 Final maçı

EFES MAÇI HANGİ KANALDA?

Efes Olympiakos - Anadolu Efes maçı saat 19.00'de beIN Sports Haber kanalında.

 

Yorumlar