Filyasyon ne demek, filyasyon yöntemi nedir?

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin virüsü "filyasyon" yöntemiyle kontrol altına aldığını söyledi. Peki, filyasyon nedir? Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir.

Google Haberlere Abone ol
Filyasyon ne demek, filyasyon yöntemi nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsün yayılma hızını kontrol altına aldıklarını açıkladı. Koca, bunu filyasyon yöntemiyle yaptıklarını ifade etti. Peki, filyasyon ne demek, filyasyon yöntemi nedir? İşte filyasyon hakkında merak edilenler:

Filyasyon, salgın hastalıklar durumunda erken teşhis, sıkı takip ve hastaları bularak tedavi altına almakdır.

Türkiye'nin kurduğu filyasyon ekipleri, koronavirüs bulaşma riski olan vatandaşları da tek tek tespit ediyor. Bu yöntemle virüsün yayılma hızı anında kesiliyor. 

Bu sistemli mücadele Türkiye'de gözle görülür sonuçlar verildi. 

Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir.

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Filyasyon çalışmaları bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.

Yorumlar