Filistinlilerden Halep'e destek gösterisi

NABLUS (AA) - Batı Şeria'daki Filistinliler, Suriye'de rejim ve destekçilerinin yoğun bombardımanı altında kalan Halep halkıyla dayanışma amacıyla gösteri...

Google Haberlere Abone ol
Filistinlilerden Halep'e destek gösterisi

NABLUS (AA) - Batı Şeria'daki Filistinliler, Suriye'de rejim ve destekçilerinin yoğun bombardımanı altında kalan Halep halkıyla dayanışma amacıyla gösteri düzenledi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bir araya gelen Filistinliler, uluslararası toplum ve Arap dünyasından Halep halkının özgürlüğüne kavuşması için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Gösteriyi düzenleyenlerden Yusuf Faris, Halep'in tüm dünyanın gözleri önünde yok olduğunu ifade ederek, "Halep için kimse gözyaşı dökmüyor. Hastaneler, hastaların başlarına yıkıldı. Evler, insanlar içindeyken yerle bir edildi. Kentin sokakları, çocukların kanlarına bulandı. Sokaklar, sivillerin cansız bedenleriyle dolu." dedi.

Saldırıların, uluslararası toplumun utanç verici sessizliğinin gölgesinde gerçekleştiğini belirten Faris, "Bugün, Halep halkının en güçsüz destekçileri olarak burada toplandık. Halepli kardeşlerimiz hakkında duygularımızı dile getirmek istedik." diye konuştu.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, doğu Halep'te 6 kilometrekarelik alana sıkışan on binlerce sivili bombalamaya devam ediyor. Esed ordusu ve Şii milisler dün 4 çocuk ve 9 kadını diri diri yakarak 67 erkeği kurşuna dizmişti.

Doğu Halep'i havadan ve karadan ağır silahlarla vuran rejim ve destekçileri, 15 Kasım'dan bu yana bin 71 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.

Yorumlar