"Filistinli üst düzey heyet ABD'li yetkililerle görüştü"

- Filistin yönetimine yakınlığıyla bilinen El-Eyyam gazetesi, Filistin İstihbarat Şefi Ferec başkanlığındaki heyetin ABD'li yetkililerle bir araya geldiğini yazdı

Google Haberlere Abone ol
"Filistinli üst düzey heyet ABD'li yetkililerle görüştü"

RAMALLAH (AA) – Filistin İstihbarat Şefi Macid Ferec başkanlığındaki üst düzey bir heyetin ABD'nin yeni yönetiminden yetkililerle ilk kez bir araya geldiği belirtildi.

Filistin yönetimine yakınlığıyla bilinen El-Eyyam gazetesinin haberine göre, Ferec başkanlığındaki Filistinli üst düzey heyet, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminden yetkililerle geçen günlerde ABD'nin başkenti Washington'da bir araya geldi.

Gazetenin haberinde, ABD Ulusal Güvenlik Konseyinden yetkililerle Filistinli heyet arasındaki görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat daha önce yaptığı açıklamada yeni ABD yönetiminin Filistin otoritesinin gönderdiği çok sayıdaki mesaja cevap vermediğini belirtmişti.

Filistinliler, seçim kampanyası sırasında ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma vaadi ve işgal altındaki Filistin topraklarında inşa edilen Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili açıklamaları nedeniyle yeni ABD Başkanı Trump'tan endişeli olduklarını ifade ediyorlardı.

Yorumlar