Filistinli gençler birlik kampında buluştu

Gazze'de Filistinli gruplara mensup gençler "birlik" kampına katıldı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli gençler birlik kampında buluştu

Gazze Şeridi'nde Filistinli gruplara mensup gençler, gruplar arası anlaşmazlıkları aşıp birlik olmak için düzenlenen kampta bir araya geldi.

Gençlik ve Kültür Kurumu tarafından Gazze'nin güneyindeki turistik tesiste "Ben Filistinliyim" temasıyla düzenlenen kampa, 12 Filistinli gruptan 60 genç katıldı.

Kampta gençler tarafından temsil edilen grupların Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDHKC), Ulusal Girişim Hareketi (El-Mubadera), Mücadele Cephesi (Nidal), Halk Partisi, Ahrar Hareketi, Halk Direniş Komiteleri, Mücahidler Hareketi ve Halk Kurtuluş Savaşı Öncüleri (Saika) olduğu belirtildi.

Gençlerin, 12 saat sürecek kampta, kültürel ve sportif aktivitelerin yanı sıra ideolojik farklılıklarını aşmanın yollarını tartışacağı aktarıldı.

Kampa katılanlardan Fetih'e mensup Ahmed Ebu Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın gençleri fikri açıdan birbirine yaklaştırabileceğini ve birlik ortamı oluşturabileceğini söyledi.

Ebu Kasım, bu tür etkinliklerin farklı gruplara mensup gençler arasındaki bölünmüşlüğü sona erdirmesi temennisinde bulundu.

Hamas'tan Yusuf el-Akili, farklı grupların temsilcilerini bir araya toplayan kampın başarılı olduğunu dile getirdi.

Akili, grup aidiyetlerinden ve siyasi hesaplardan soyutlanmış olarak kampa katıldıklarını ve diğer gruplardan gençlerle diyalog kurduklarını aktardı.

FDHKC'den Ahmed el-Hasenat ise kampın, Filistinli gruplar arasında birlik ruhunun korunmasına katkıda bulunduğunu anlattı.

Gençlik ve Kültür Kurumu Gençlik Daire Başkanı Cemal el-Akili, kampla gençlerin kaynaşmasını ve yaşanan kutuplaşmanın oluşturduğu engelleri kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kampın koordinatörü Muhammed el-Medhun da kampla Filistinli gençlerin birlik olabildiği ve engelleri aşabilecek kapasiteye sahip olduğu mesajını vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yorumlar