Filistinli Alimler Birliğinden ABD'ye kınama

GAZZE (AA) - Filistinli Alimler Birliği, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını kınadı. Gazze'deki Filistinli Alimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması,...

Google Haberlere Abone ol
Filistinli Alimler Birliğinden ABD'ye kınama

GAZZE (AA) - Filistinli Alimler Birliği, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını kınadı.

Gazze'deki Filistinli Alimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, ABD ve onu destekleyenler tarafından bu siyonist düşmanın topraklarımızda kalmasını sağlamak için atılan bir sömürü adımıdır." ifadeleri kullanıldı.

Filistin ve Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil tüm İslam aleminin olduğu vurgulanan açıklamada, "İslam dünyasındaki din adamlarına, şehitler veren bu halka destek verme ve hakkı beyan etme" çağrısı yapıldı.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilere katılan 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 771 Filistinliyi yaraladı.

Yorumlar