Filistin'in INTERPOL'e üye olması

KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Filistin'in Uluslararası Polis Teşkilatı'na (INTERPOL) üye olmasını memnuniyetle karşıladı. Arap Birligi'nin Filistin ve İşgal Altındaki Arap Toprakları İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
Filistin'in INTERPOL'e üye olması

KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Filistin'in Uluslararası Polis Teşkilatı'na (INTERPOL) üye olmasını memnuniyetle karşıladı.

Arap Birligi'nin Filistin ve İşgal Altındaki Arap Toprakları İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu adım, hakikatin ve Filistin hakkının zaferinin yanı sıra Filistin mücadelesi ile ortak ve koordineli Arap çalışmasının başarısını temsil ediyor." ifadesini kullandı.

Kararın, dünya ülkelerinin ezici çoğunluğunun, Filistin devletinin bu üyeliği kazanma ve uluslararası sahnede yerini belirleme hakkına sahip olduğuna dair iradesini yansıttığını belirten Ebu Ali, "Bu başarı, barışı gerçekleştirme fırsatlarını güçlendirmek, iki devletli çözümü sağlamak, İsrail işgalini sonlandırmak ve Filistin devletine bağımsızlığını ve egemenliğini vermek için zamanında ve yerinde gerçekleşmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in tüm engelleme çabalarına rağmen, Çin'in başkenti Pekin'de toplanan INTERPOL Genel Kurulu'nda bugün Filistin'in üyeliğe kabul edildiği açıklanmıştı.

Filistin yönetiminin, INTERPOL üyeliğinin onaylanması durumunda, Filistinli suçluların yanı sıra özellikle İsrailli birçok asker ve siyasinin yakalanmasını talep edebileceği belirtiliyordu. Filistin hükümeti, Temmuz 2015'te Başbakan Rami el-Hamdallah'ın imzasıyla INTERPOL'e üyelik için resmi başvuruda bulunmuştu.


Yorumlar