Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'de göreve başlaması

- Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Ahmed: "Fetih Hareketi Filistin'de uzlaşının gerçekleşmesi ve sağlamlaşması için çalışmalarına devam edecektir. Geri dönüşe asla izin vermeyecektir"

Google Haberlere Abone ol
Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'de göreve başlaması

RAMALLAH (AA) - Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Azzam el-Ahmed, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'deki görevlerini teslim almasının bundan sonraki aşamaların önünü açacağını söyledi.

Ramallah'taki Kültür ve Medya Komisyonu'nda konuşan Ahmed, "Fetih Hareketi Filistin'de ulusal uzlaşının gerçekleşmesi ve sağlamlaşması için çalışmalarına devam edecektir. Geri dönüşe asla izin vermeyecektir." dedi.

Fetih'in uzlaşı konusundaki kararlılığına vurgu yapan Ahmed, "Hükümetin bu haftaki turunun başarısı, ulusal birliğin sağlanması yönünde diğer aşamaların önünü açacaktır. Biz, siyasi çalışmaları canlandıracak yeni ufukların açılması için bölünmeyi bitirme konusunda çok ciddiyiz." ifadelerini kullandı.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, bugün kabine üyelerinden oluşan heyetle Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nda düzenlediği basın toplantısında, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'deki tüm yetkilerini teslim almaya başladığını bildirmişti.

Hamdallah bugün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya gelecek. Bakanlar Kurulunun da yarın Gazze'de toplanması bekleniyor.



Yorumlar