Filistin Toprak Günü

- 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah: - "Kutsal topraklarımızı ihmal etmeyiz, topraklarımızın alternatifi yok ve ömrümüz oldukça da pazarlık mevzusu olamaz"

Google Haberlere Abone ol
Filistin Toprak Günü

KUDÜS (AA) - 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Filistin topraklarının alternatifinin bulunmadığını, ihmal edilemeyeceğini ve pazarlık mevzusu olamayacağını bildirdi.

Filistin Toprak Günü'nün 41. yılı dolayısıyla Negev'deki Ummul Hayran beldesinde aralarında Şeyh Salah'ın da yer aldığı yüzlerce Filistinli, cuma namazını eda etti.

Şeyh Salah, burada verdiği cuma hutbesinde, "Ummul Hayran, bizim toprağımız, vatanımızdır, burada köklerimiz, tarihimiz, evlerimiz, yollarımız var. Dedelerimiz, babalarımız ve biz burada idik, çocuklarımız, torunlarımız ve onların da çocukları oldu. Ölünceye kadar da burada kalacağız." dedi.

"Kutsal topraklarımızı ihmal etmeyiz, topraklarımızın alternatifi yok ve ömrümüz oldukça da pazarlık mevzusu olamaz." diyen Salah, kadın, erkek, genç ve çocukların, topraklarını sevmeleri ve onunla bağ kurmaları gerektiğini vurguladı.

İsrail'deki Araplar, Filistin Toprak Günü'nü dün sabahtan bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerle anıyor.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

Yorumlar