Filistin kınama bildirisini imzalamadı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun batı destekli terör örgütü PKK/YPG'yi Suriye'nin kuzeyinden temizlemek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Türkiye'nin dostları ve düşmanları bir bir ortaya çıktı. Bu süreçte en çok eleştiri oklarının yöneltildiği ülkelerden biri de Filistin oldu. Arap Birliği'nde oylanan kınama bildirisine Filistin'in imza attığı iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Filistin kınama bildirisini imzalamadı

Türkiye'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoru Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile birlikte darmadağın edildi. Bir çok ülkenin karşı çıktığı operasyonların ardından Almanya, İspanya, Fransa, Çekye, Finlandiya ve Norveç gibi AB ülkeleri Türkiye'ye silah yaptırımı kararı aldı. Türkiye'ye sert yaptırım uygulayacağını açıklayan ABD'den gelen heyet Türkiye'nin güvenli bölge hakkındaki tüm isteklerinin kabul edildiği bir anlaşmaya imza attı. 

Türkiye'nin kuzey Suriye'de başlattığı operasyon aslında Türkiye'nin dostlarını ve düşmanlarını ayırması içinde bir fırsat oldu. Ülkelerin büyük çoğunluğu operasyona karşı çıkarken Katar, Türki Cumhuriyetleri, Pakistan, Venezuela ve Macaristan gibi ülkeler Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadelesini haklı buldu.

"FİLİSTİN KINAMA BİLDİRİSİNE İMZA ATTI" İDDİASI

Türkiye'nin Suriye'de başllattığı operasyonları kınayanların arasında Arap ülkeleride vardı. Arap Birliği çatısı altında imzalanan kınama bildirisinde Filistin'in imzasının bulunduğu iddiası uzun süre sosyal medyada dolaştı. Filistin davasının ve Filistin halkının düşmanları için büyük fırsat olan bu iddia dillerden dillere dolaştırıldı. Ancak gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı.

TOPLANTIYA BİLE KATILMADILAR

"Filistin Türkiye'yi kınadı" iddialarına son noktayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu koydu. "Filistin bizi kınadı diye haksızlık yapmayalım” diyen Çavuşoğlu, “Çünkü baskı yapıyorlar. İlk defa Filistin Dışişlerinin bir bakanı, bu karara katılmamak için Arap Ligi toplantısına katılmadı" dedi.

"FİLİSTİN HALKININ YÜZDE 90'I DESTEKLİYOR"

Eleştiriler ile ilgili Yenişafak'a konuşan Filistinli aktivist Musa Hijazi eleştirilere çok üzüldüklerini ifade etti. Türkiye'yi kınayan hiç bir açıklamalarının bulunmadığının altını çizen Hijazi, Filistin halkının yüzde 90’ından fazlasının Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediğini belirtti. Hijazi, “Çünkü Türkler hep Filistin’in ve İslam aleminin yanındaydılar. Her zaman mazlumlara sahip çıktı. Filistin’de Türkiye’den bahsedilince hemen Sultan Abdülhamid Han'ın yapmış olduğu fedakarlıklar akıllara geliyor. Tarih boyunca Türkiye'nin başına gelen iktidarların hepsi Filistin’in yanındaydı. Bu yüzden bizler Türkiye'nin yapmış olduğu bu harekatı yanlış bulmuyoruz. Herkesin kendi ülkesini savunma hakkı vardır. Ülkesinin bölünmesine izin vermemesi en doğal hakkı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar