"Filistin kan ağlarken eğlenemeyiz" dediler

"Filistin'de kan akarken biz burada yılbaşı eğlencesi düzenleyemeyiz" diyen Pakistan ülke genelinde kutlamaları yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
"Filistin kan ağlarken eğlenemeyiz" dediler

Pakistan'ın geçici Başbakanı Anwaar-ul-Haq Kakar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, ülke genelinde yeni yıl kutlamalarını yasaklama kararı aldıklarını açıkladı.

Kakar, bu kararı, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ve bölgede yaşanan katliamlara dikkat çekmek amacıyla aldıklarını belirtti.

Başbakan, Pakistan hükümetinin, bu kararla Filistin halkıyla dayanışma göstermeyi amaçladığını ifade etti.

FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA MESAJI

Başbakan Kakar, verdiği kararla ilgili, "Filistin'deki son derece endişe verici durumu göz önünde bulundurarak ve mazlum Filistinli kardeşlerimizle dayanışma göstermek için, Pakistan hükümeti tarafından yeni yıl ile ilgili her türlü etkinliğe tamamen yasak getirilecektir" açıklamasını yaptı.

Kakar, Pakistan halkına, yeni yılı sade bir şekilde karşılayarak Filistin halkıyla dayanışma göstermeleri çağrısında bulundu. Gazze'de devam eden katliamlar sebebiyle, yeni yıl kutlamalarının yapılmasının uygun olmadığını vurguladı.

Aynı zamanda, Anwaar-ul-Haq Kakar, bir video mesajında İsrail'in Filistin'deki eylemlerini kınadı ve İslamabad'ın Orta Doğu'da bir ateşkes çağrısında bulunduğunu belirtti.

 

Yorumlar