Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

- Fas Kralı 6. Muhammed, Filistin meselesinin çözümsüz bırakılmasının, bölge halklarının geleceğini ipotek altına aldığını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed, Filistin meselesinin çözümsüz bırakılmasının, bölge halklarının geleceğini ipotek altına aldığını ifade etti.

Kral 6. Muhammed, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" münasebetiyle Filistin Halkının Devredilemez Haklarının İcra Komitesi'ne gönderdiği mesajında, barış sürecinin içinden geçtiği belirsizliğin aşılması gerektiğini belirtti.

Filistin ile İsrail arasında makul bir zaman çerçevesinde işgali bitirecek görüşmeler başlatmak için çaba sarf edilmesi çağrısında bulunan Fas Kralı, "işgal ile kaim bir güç olan İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın yasal ve tarihi durumuna saygı göstermesi, Kudüs'ün Müslüman, Arap ve Hristiyan kimliğini değiştirmeyi hedef alan uygulamalarını durdurması, 1967 sınırlarını Filistin devleti sınırları kabul etmesi ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimi faaliyetlerine son vermesi gerektiğini" kaydetti.

Filistin meselesinin çözümsüz bırakılmasının, bölge halklarının geleceğini ipotek altına aldığını belirten Kral 6.Muhammed, söz konusu durumun ayrıca aşırılık ve istikrarsızlığı besleyen ana faktör olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 29 Kasım 1977'de aldığı karar doğrultusunda Filistin sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978 yılından bu yana her yıl 29 Kasım tarihi "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

Yorumlar