Filistin Film Günleri en az 40 ülkede başladı

Filistin Sinema Günleri, bu sene İsrail’in Filistin’deki saldırıları ve savaş koşulları sebebiyle iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Filistin Film Günleri en az 40 ülkede başladı

Filistin’de 2014’ten beri her sene ekim ayında gerçekleşen Filistin Sinema Günleri, bu sene İsrail’in Filistin’deki saldırıları ve savaş koşulları sebebiyle iptal edilmişti; ancak Filistinlilerin sesini duyurmak üzere festival ekibinin çağrısına kulak veren sinemacılar, sanatçılar, bağımsız kültür kurumları ve hak savunucusu aktivistlerin desteğiyle festivalin dünya genelinde yapılması kararlaştırıldı.

Programın 40’tan fazla ülkede gerçekleşmesi planlanıyor. Yunanistan, İspanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Kanada, Amerika, Mısır, Irak, Türkiye, Lübnan, Ürdün, Yemen, Almanya, Kolombiya, Küba gibi pek çok ülkede gerçekleşecek olan sinema günlerinde Filistin sinemasının önemli filmleri seyircilerle buluşacak ve Filistin halkıyla dayanışma mesajları paylaşılacak. 

Gösterimler hakkında mesaj yayınlayan Filistin Sinema Günleri ekibi, Filistinlilere yönelik uluslararası haber kaynaklarının ve dünya liderlerinin anlatıları çarpıttığını ve Filistinlilere yönelik eziyetin devamını mümkün kıldıklarını vurguladı. 

Kaynak: Sanatatak.com

 

Yorumlar