Filistin Devlet Başkanı'nın Mısır ziyareti

- Sisi ile Abbas başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda barış sürecinin yeniden canlandırılması çabalarını ele aldı

Google Haberlere Abone ol
Filistin Devlet Başkanı'nın Mısır ziyareti

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin, Filistin meselesine adil bir çözüm bulunması hedefiyle İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlaması için çaba sarf etmeye devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi'nin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda bir araya geldiği görüşmede, Filistin meselesine ilişkin son gelişmeler ile barış sürecinin yeniden canlandırılması çabaları ele alındı.

Sisi, Filistin'in her zaman ülkesinin öncelikli meselesi olduğuna dikkati çekerek, "Filistin meselesinin çözüme kavuşması, Ortadoğu'da güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanmasının yanı sıra bölge halkının taleplerinin karşılanması çerçevesinde ekonomik kalkınma ve ilerlemenin gerçekleştirilmesi için ana dayanak." ifadesini kullandı.

Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için Filistinlilerin haklarını güvence altına alan adil ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması çerçevesinde çalışmayı sürdüreceklerini yineleyen Sisi, "Filistin meselesine adil bir çözüm bulunması hedefiyle İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlaması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz." dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Mısır'ın Filistin ulusal bütünlüğünün sağlanması ve ayrılığın sonlandırılmasının yanı sıra Filistin halkına verdiği desteği takdirle karşıladığını belirtti.

Mısır'ın, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için elinden geleni yaptığını kaydeden Abbas, terör ile güvenlik ve istikrarını hedef alan tehlikeler karşısında verdiği savaşta, Filistin'in Mısır'ın yanında yer aldığını vurguladı.

Abbas'ın dün başlayan Mısır ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

Yorumlar