Filipinler'de ölen askerlerin ailelerine yardım

- Marawi kentinde ordu ve Maute örgütü arasındaki çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin ailelerine tazminat veriliyor

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de ölen askerlerin ailelerine yardım

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de Mindanao eyaletinin Marawi kentinde ordu ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütü arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine tazminat verilmeye başlandı.

Filipinler ordu sözcüsü Edgard Arevalo, yaptığı açıklamada, çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin ailelerinin her birine 19 bin 700 dolar yardım yapılacağını kaydetti.

Arevalo, bugün düzenlenen törende beş aileye, geçen hafta da üç aileye tazminatların teslim edildiğini belirtti.

Sözcü Arevalo, adının açıklanmasını istemeyen bir hayırseverin orduya asker ailelerine verilmek üzere bağışta bulunduğunu ifade etti.

Filipinler ordusu, 23 Mayıs'ta Mindanao'nun Marawi kentinde, Washington yönetiminin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu İsnilon Hapilon'a operasyon düzenlemiş, çıkan çatışmalarda DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütü militanları Marawi'yi kuşatmıştı.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 23 Mayıs'ta Marawi'de "kalkışma olduğu" gerekçesiyle anayasanın kendisine verdiği yetkiye dayanarak eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan etmişti.

Marawi'de iki aydan uzun süredir devam eden çatışmalar ve operasyonlarda 491 militanın öldürüldüğü, 122 asker ve 45 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ülkede adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Abdullah ve Ömer Maute kardeşler tarafından 2012'de kurulan Maute örgütü, Nisan 2015'te terör örgütü DEAŞ'a bağlılığını ilan etmişti.


Yorumlar