Filipinler'de Maute örgütüne hava saldırısı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı "Maute"nin elindeki binaları geri almak için hava saldırısı düzenlendi. "Philippine Star"...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de Maute örgütüne hava saldırısı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı "Maute"nin elindeki binaları geri almak için hava saldırısı düzenlendi.

"Philippine Star" gazetesinin haberine göre, 103. Ordu Tugay Komutanı Roseller Murillo, "Maute" örgütünün yılbaşında işgal ettiği Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasında militanların kontrolündeki binaları kurtarmak için hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Karadan yürütülen operasyonda da iki askerin yaralandığını ifade eden Murillo, 200 mensubu olduğu tahmin edilen örgüte karşı saldırıların süreceğini kaydetti.

Maute'nin, Butig kasabasındaki terk edilmiş belediyeye ait bina ile bir liseyi ve bir camiyi ele geçirdiği belirtilirken, örgütün bazı binalara ve evlere DEAŞ bayrakları astığı bildirildi. Kasabadaki tüm yollar kapatıldı ve yöre sakinleri bölgeden tahliye edildi.

"Maute" örgütü üyesi olduğu sanılan silahlı bir grubun, ağustos ayı sonunda, Maravi kentindeki Lanao del Sur bölgesinde bir hapishaneye düzenlediği baskında 8'i örgüt mensubu 28 mahkum kaçmıştı.

Filipinler'de adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Abdullah Maute ve kardeşi Ömer liderliğindeki Maute grubunun eylemlerinde DAEŞ bayrağı taşıdığı belirtiliyor.

Yorumlar